На 8 ноември Средно училище „Христо Ботев“ – Враца бе

...
На 8 ноември Средно училище „Христо Ботев“ – Враца бе
Коментари Харесай

Весела Тотева се срещна с учениците от СУ Христо Ботев

На 8 ноември Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ – Враца бе хазаин на среща с журналиста Весела Тотева – създател на книгата „ Падение и избавление: Изповедта на една хероинова наркоманка”, трансформирала се в бестселър измежду младежите. Тя показа една история от първо лице, която разказва пъкъла на опиатите.
Срещата се организира под формата на сказка с учениците от 6, 9 и 10 класове.
Весела Тотева е публицист. Работи в телевизия от 2001 година Започва като престъпен кореспондент, само че след това се задълбочава в проучване на човешката душа. Особено обичани герои са й хората отвън закона. Това не е инцидентно, тъй като още от дребна Весела е бунтовник и постоянно е минавала от тъмната страна. 8 години от живота й минават в борба с хероина, който тя назовава нейната огромна обич. След като през 2001 година се измъква като по знамение жива, тя написва книгата „ Падение и спасение”. Книгата е изповед и доста персонална, поради което единствено за една година са продадени повече от 3 000 копия. Тази година започнаха и фотосите на игрален филм по книгата и живота на Весела. Любопитното е, че основната роля е поверена на щерка й.
Учениците взеха интензивно присъединяване в беседата, задаваха редица въпроси за следствията от използването на опиати и най-важното: убедиха се, че информираността за нездравословното, а от време на време и смъртоносно въздействие на психоактивните субстанции, е най-хубавият предпазен способ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР