На 8-ми и 9-ти септември се проведе шестата заключителна среща

...
На 8-ми и 9-ти септември се проведе шестата заключителна среща
Коментари Харесай

Приключи проект „АГОРА – Демократични ценности и култура в Европа“

На 8-ми и 9-ти септември се организира шестата заключителна среща по проект .

Събитието бе проведено от водещия сътрудник – Община Атиену, Кипър. Домакините бяха подготвили стратегия, включваща действия за разпространение на плана, разискване на идното му отчитане, обмисляне на нови партньорства и благоприятни условия за съдействие, както и алегорично сключване на пакт за побратимяване, с който се затвърждават построените положителни връзки сред сътрудниците в границите на плана. Той ще бъде основа за подготовка на последващо партньорство по стратегия „ Европа за жителите “, което да надгради към този момент постигнатите цели.

Участниците имаха опция да се срещнат с направения по плана Документ, съдържащ оферти за ангажиране и интензивно присъединяване на младежите и дейности за приобщаване на младежите към европейски начинания, създаден от сътрудниците в границите на предходните срещи с дейното присъединяване на младежи, представители на локалната власт и локалните общности, както и да дадат оферти за включване в него. Документът бе показан пред представители на Европейския парламент в Брюксел през месец юли тази година. Предстои изпращането му до Изпълнителна организация за обучение, аудио-визия и просвета към Европейската комисия като публично мнение на организациите, които си партнират по план АГОРА. С документа можете да се запознаете тук: /линк/

В срещата в Кипър от страна на Община Смолян взеха присъединяване учениците Мария Щилянова, Илияна Чаушева (ППМГ „ Васил Левски “) и Анастас Андреев (СУ „ Св. св. Кирил и Методий “); Петър Марковски – студент; Софка Иванова, Радослава Вълчанова-Кисимова и Ивайло Халваджиев – общински съветници; Златка Митова и Мария Каварджикова – чиновници в Община Смолян.

Проектът е в развой на отчитане, като това е 2-ри план по стратегия Европа за жителите за интервала 2014-2020 година, по който общината взе участие като сътрудник. Община Смолян продължава да търси благоприятни условия за включване на младежите в локални, национални и интернационалните начинания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР