На 8 май китайският държавен съветник и външен министър Цин

...
На 8 май китайският държавен съветник и външен министър Цин
Коментари Харесай

Цин Ган призова САЩ да коригират представата си за Китай

На 8 май китайският държавен консултант и външен министър Цин Ган се срещна с дипломат на Съединени американски щати в Пекин Никълъс Бърнс.

По време на диалога им той уточни, че китайско-американските връзки имат значимо значение освен за двете страни, само че и за целия свят. На срещата си в Бали през предишния ноември Си Дзинпин и Джо Байдън реализираха консенсус по редица въпроси, само че последвалото неправилно държание на Вашингтон унищожи позитивната вероятност и съответните процеси на разговор и съдействието. В момента основна задача е да стабилизират двустранните връзки и да се избегне по-нататъшното им разтягане. Китай ще продължи да се отнася към Съединени американски щати на основата на взаимното почитание, мирното общуване и взаимноизгодно съдействие. Надяваме се американската страна да реши вярно обстановката и да работи дружно с Пекин, с цел да насърчи развиването на двустранните връзки, акцентира Цин Ган.

„ Съединените щати би трябвало да поправят визията си за Китай, да се върнат към рационалното държание и работят за по-доброто развиване на двете страни. Вашингтон би трябвало да приключи нарушаването на суверенитета, сигурността и ползите на развиването на Китай, изключително във връзка с тайванския въпрос “, уточни още китайският външен министър.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР