На 8 март 2018 година ще бъде открит българо-катарски бизнес

...
На 8 март 2018 година ще бъде открит българо-катарски бизнес
Коментари Харесай

Българо-катарски бизнес форум ще се проведе в София

На 8 март 2018 година ще бъде открит българо-катарски бизнес конгрес, който се провежда от Изпълнителната организацията за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) по самодейност на министъра на стопанската система, господин Емил Караниколов. Събитието, което ще стартира от 09:00 часа, ще се състои в зала „ Средец “, в хотел „ София Хотел Балкан “, оповестиха от Изпълнителната организация за дребни и междинни предприятия.

Официалната катарска делегация, която е на посещаване в страната ни от 7 до 8 март 2018 година, се води от емирът на Държавата Катар шейх Тамим Бин Хамад ал-Тани. В състава на делегацията са включена и повече от 30 катарски предприемачи, които демонстрират интерес към реализиране на търговски връзки с български компании.

Водещите катарски държавни капиталови компании демонстрират интерес за вложения в България в областта на недвижимите парцели, туризма и земеделието. Съществуват положителни благоприятни условия за увеличение на българския експорт за Катар на артикули, като: електросъоръжения, машиностроителна продукция, инженерингови артикули и услуги, високотехнологични артикули на военно-отбранителната промишленост, строителни материали, мебели и обзавеждане, парфюмерия и козметика, нефтени масла и артикули, цигари, артикули на хранително-вкусовата индустрия и фармацията, в това число месо (агнешко, овче, говеждо, пилешко), пчелен мед, произведения на млечната индустрия, селскостопанска продукция и други Форумът ще даде опция за основаване на бизнес контакти сред фирмите от двете страни, активизиране на стокообмена и поощряване на взаимните вложения.

На събитието се чака да участват и повече от 200 представители на българския бизнес, които също са декларирали присъединяване.

Събитието ще бъде намерено от министъра на стопанската система Емил Караниколов и от шейх Ахмад Бин Джасем Бин Мохамад Ал-Тани, ми

Форумът е в осъществяване на план BG16RFOP002-2.003-0002 „ Организиране на търговски задачи и конгреси за български производители и задгранични купувачи “, финансиран от Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “ 2014 – 2020, по който ИАНМСП е бенефициент.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР