На 77-годишна възраст почина съоснователят на Eagles Ранди Майснер. В

...
На 77-годишна възраст почина съоснователят на Eagles Ранди Майснер. В
Коментари Харесай

Почина съоснователят на Eagles Ранди Майснер

На 77-годишна възраст умря съоснователят на Eagles Ранди Майснер. В известие на уеб страницата на групата като причина за гибелта му се показват затруднения от белодробно заболяване. Ранди Майснер е роден на 8 март 1946 година в Скотс Блъф, Небраска.

Басистът се причислява към Глен Фрей, Дон Хенли и Бърни Лидън при образуването на истинския състав на Eagles през 1971 година Той напуща групата на върха на нейната известност през 1977 година, малко откакто албумът " Hotel California " и едноименният сингъл стават големи шлагери, само че е въведен дружно с всичките седем членове на Eagles в Залата на славата на рокендрола през 1998 година

Музикалната кариера на Mайснер стартира с групата Stone Canyon на Rick Nelson като техен вокалист и басист. По-късно се причислява към кънтри-рок група като басист, преди сформирането на Eagles. Mайснер способства за някои от най-емблематичните песни на групата и е получил самопризнание за работата си по албумите “Eagles, ” “Desperado, ” “On The Border ”, „ One of these nights ” и „ Хотел Калифорния ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР