На 7 юли 2022 г., четири месеца и половина след

...
На 7 юли 2022 г., четири месеца и половина след
Коментари Харесай

В битката за Украйна Русия за пръв път вкарва доброволчески батальони

На 7 юли 2022 година, четири месеца и половина след началото на специфичната интервенция в Украйна, съветският президент Владимир Путин озадачи мнозина с на пръв взор мистериозна фраза: „ Всички би трябвало да знаят, че като цяло ние към момента не сме почнали нищо съществено. В същото време не отхвърляме и мирни договаряния. Но тези, които отхвърлят, би трябвало да знаят, че колкото повече протакват, толкоз по-трудно ще им бъде да договарят с нас. "

Светът незабавно стартира да се чуди какво е намислил водачът на Русия? Но обществени пояснения от Кремъл нямаше. Някои събития от последните дни обаче дават учредения съгласно мен за съществени догатки.

На първо място, нееднократно коментиран (включително и Свободная Пресса) факт е, че нашите войски в Украйна водят война в неповторима за военната просвета обстановка. Ние постепенно, само че несъмнено, като тежък пътен валяк, се движим напред, от време на време отстъпвайки на врага по бройка на персоналния състав.

Москва не разгласява публични данни по този въпрос. Само Киев.

И по този начин, на 8 юли министърът на защитата на " Незалежната " Алексей Резников осведоми обществеността, че към днешна дата Украйна към този момент е съумяла да сложи под оръжие към един милион души. А точно: 700 хиляди бойци и офицери – във въоръжените сили на Украйна, до 100 хиляди – в полицията, до 90 хиляди – в Националната армия, до 60 хиляди – в граничните войски. В една или друга степен всички те вземат участие във военни дейности, минават образование или бойна съгласуваност, а също по този начин обезпечават сигурността на своя гръб.

Има разнообразни клюки за общата бройка на съветския контингент, който се опълчва на тази войска. Да речем, съгласно информация на депутата от Държавната дума Олег Матвейчев, до момента не повече от една пета от съветската войска е взела участие във военни дейности в тази страна. С други думи, най-много към 200 хиляди души.

На първо място, забележителна част от нашите сухопътни войски, въздушнодесантни сили и морска пехота. Също по този начин - Народната милиция на ЛДНР, някои елементи и подразделения на съветската армия (в близкото минало - вътрешните войски), железопътните войски и граничните войски на ФСБ.

Но като цяло сега към 250 000 военнослужещи бият въоръжените сили на Украйна. Няма повече. Така от страна на Украйна има минимум четирикратно предимство в общия брой на военните контингенти, участващи във военните дейности или ги поддържащи.

И Киев, и Западът са уверени, че при такова съответствие на фронтовата линия или покрай нея, Русия никога няма да завоюва обща победа в специфичната интервенция.

Що се отнася до голямата огнева мощност, която към момента имаме, груповият Запад се пробва с всички сили да я обезврежда сега. И (нека бъдем почтени най-малко със себе си!) всички типове M142 HIMARS, " Харпуни ", M-777 и другите постепенно реализират прочут триумф по този път.

Всъщност, при осъзнаването на тази непретенциозна действителност, всички планове на нашите врагове се основават на опцията да се реализира радикална смяна в най-малко едно или две оперативни посоки някъде до есента по време на контранастъплението.

И по този начин, в случай че не си върнат Крим и Донбас (мисля, че даже Алексей Арестович, говорещата " глава ", която излъчва бюрократичен оптимизъм и непрекъснато приказва на тази тематика, не има вяра доста в това), тогава най-малко да се реализиран някакви сносни преговорни позиции за Украйна в бъдещия й форсиран разговор с Русия.

Как можем да пресечем тези очаквания на врага в зародиш? Само посредством съществено равнене на броя на въоръжените хора в зоната на бойните дейности и в близкия ни гръб с въоръжените сили на Украйна.

В противоположен случай ще бъде мъчно даже да се обезпечи благонадежден надзор върху към този момент освободените територии. Но логиката на спецоперацията и поставените от президента задания също изискват да продължим напред!

Тогава къде незабавно да притеглим спомагателни десетки, в случай че не и стотици хиляди нови добре координирани, стимулирани, опитни и подготвени „ щикове “?

Възможностите на гръбнака на групировката - Сухопътните войски на Русия, чиято обща бройка не надвишава 280 хиляди бойци и офицери, от дълго време са на границата. Особено поради необятността на държавните ни граници, на всички места нуждаещи се от отбранително прикритие.

Спешно да увеличим числеността на нашата пехота, артилерия и танкисти посредством набиране на нови военнослужещи по контракт в техните редици (категорично е неразрешено изпращането на наборници в зоната за специфични операции)? Генералите се пробват да създадат това през цялото време на спецоперацията. Процесът обаче, в случай че върви, не е с темповете, които изисква 2000-километровото полесражение в Украйна.

Къде е изхода? Очевидно Москва към този момент го е намерила. И наподобява извънредно ненадейно. Във всеки случай за страната ни и нейната военна история. Народните милиции в Русия са събирани повече от един път. Но по този начин обилно платени от хазната - в никакъв случай.

Накратко: към началото на юни Министерството на защитата и районите в голямата страна бяха инструктирани благодарение на локалните управляващи да стартират незабавното основаване, образование и въоръжаване на десетки доброволчески батальони.

За такава работа Москва е отделила просто великански материални и финансови запаси. В изцяло публични разгласи за набиране на доброволци, оповестени на уеб страниците на локалните администрации, се открояват със своята атрактивност следните общи условия за всички райони:

- В батальоните се канят жители на възраст от 20 до 50 години (и до 60 години за някои военни специалности), годни от здравна позиция. Срокът на контракта е от шест месеца с опция за удължение. В същото време опитът във военната работа е добре пристигнал, само че не е задължителен;

- при подписване на контракта на всеки доброволец неотложно се изплащат 200 хиляди рубли еднократна парична награда;

- паричната поддръжка ще бъде от 220 хиляди до 350 хиляди рубли на месец;

- обезпечен е цялостен обществен пакет, в това число за членове на фамилията, спомагателни застраховки - застраховка живот и здраве, извънконкурсен банкет в университети и водолечение. Освен това членовете на батальона ще получат статут на деец от бойните дейности.

Не се колебая: поради настоящето равнище на социална поддръжка в Русия за специфичната интервенция в Украйна, мнозина са подготвени да заловен оръжие по чисто патриотични аргументи. Честно казано обаче материалните условия, препоръчани от Министерството на защитата, сигурно играят основна роля за това, че на редица места незабавно се извиха опашки от искащи да постъпят в редиците.

В този случай всичко е чисто публично. Всеки доброволец посредством военната работа подписва изцяло легален контракт с Министерството на защитата на Руската федерация и става военнослужещ за минимум шест месеца. С всички произлизащи от този факт правни и други последствия.

Но за какво не успяхме със незабавното набиране на военнослужещи по контракт през миналите месеци от 24 февруари, а в този момент самодейността на хората в тази тенденция просто стартира да набъбва?

Просто сравнете: междинното равнище на възнаграждение на елементарен боен експерт в нашата войска през днешния ден е някъде към 62 хиляди рубли. В доброволческите батальони излиза от три до пет пъти повече. Нека не се лъжем: това е сериозен всемирски мотив.

В резултат на това, да кажем, Нижноновгородска област, където междинната заплата през април тази година беше 44 097 рубли, през днешния ден с изненадващо бързи темпове образува доброволчески танков батальон на името на " Кузма Минин " за Министерството на защитата.

В същото време има възможност батальонът да получи остарели, само че надеждни танкове от вида Т-62, извадени от склад, от които имаме хиляди.

Защо са такива? Работата е там, че " шестдесет и двойките " не изискват висококвалифициран екипаж. По-лесно е да се образоват новобранци да се бият на такива машини, които нямат безусловно никакъв опит в бойни интервенции или най-малко бойна подготовка на такива машини. В допълнение, T-62 е по-лесно и по-бързо да се възвърне на полето след щета на марш или в борба.

Но във всеки случай в околните дни танковият батальон на името на Кузма Минин към този момент ще бъде на един от военните полигони. Най-вероятно - в Мулино, където е ситуиран един от най-големите и съвременни образователни центрове на съветските Сухопътни войски.

Но полигонът Тоцки в Оренбургска област към този момент приема доброволческия мотострелков батальон „ Яик “, който преди малко беше образуван в този регион, получи оръжие и стартира бойната си работа.

На 9 юли на територията на Казанското танково учебно заведение основаният от Татарстан доброволчески батальон „ Алга “ организира бойна подготовка преди заминаването си в зоната на специфичната интервенция. Оттам ще пристигна и вторият подобен доброволчески батальон Темир.

Местни медии оповестяват за образуването на два доброволчески батальона - " Парма " и " Чук " - в Пермска област. В Башкирия приключва основаването на мотострелковия батальон на името на " Минигали Шаймуратов ". Доброволческият батальон " Вятка " отива на фронта в Киров.

В Приморския край започнаха да образуват доброволчески батальон „ Тигър “ за присъединяване в специфична интервенция в Украйна въз основата на морска бригада. Това заяви държавното управление на района в Telegram.

„ Предстои месец огнева и тактическа подготовка. Някои от доброволците имат военен опит и споделят с другарите си. Основният принцип на образуване е, че батальонът ще се състои единствено от сънародници и ще отиде в поддръжка на нашата Приморска 155-а гвардейска морска бригада “, се споделя в известието.

Този лист продължава и продължава. Няма подозрение, че концепцията за такова попълване на нашата формация в Украйна от съветските генерали беше подбудена от доста сполучливия опит в бойните дейности на доброволческия чеченски полк със особено предопределение на името на " Ахмат Кадиров ", командван от военачалник Апти Алаудинов.

От самото начало на военните дейности полкът се бие в най-опасните зони на специфичната интервенция. И той се показа добре. Което, несъмнено, беше улеснено от предварителната подготовка на чеченските бойци в Руския университет за специфични сили в Гудермес, който е част от Росгвардия.

Важното е, че през днешния ден интензивността на бойната подготовка в Гудермес единствено нараства. Тъй като в Грозни към този момент са решили да изпратят в допълнение четири нови доброволчески батальона, събрани от цялостен Северен Кавказ, в зоната за специфични интервенции едновременно: „ Север-Ахмат “, „ Юг-Ахмат “, „ Запад-Ахмат “ и „ Изток- Ахмат”.

Само че, за разлика от към този момент отличилия се полк със специфични сили, тези елементи ще бъдат подчинени не на Националната армия, а на Министерството на защитата. И ще получат на въоръжение танкове и артилерия, което ще направи ударната им мощност с порядък по-голяма от тази, с която сега разполага полкът на Апти Алаудинов.

Ако се опитаме да обобщим някакъв промеждутъчен резултат: Русия, чийто общ мобилизационен запас съгласно оценките на американското издание 19 Forty Five е внушителните 20 милиона души по всевъзможен индикатор, в действителност едвам стартира, както се споделя в думите на Путин, да взема Украйна на съществено.

Вероятно не по-късно от август множеството от новосъздадените доброволчески батальони, минали образование и бойно координиране на нашите тилови полигони, към този момент ще влязат в борба. Увеличавайки по този метод общия брой на съветските групи в Украйна най-малко веднъж и половина.

Тогава евентуално никой в света просто няма да си прави илюзии, че дълго впрягащата се Москва тъкмо и безпощадно ще докара до разумния си край започнатото на 24 февруари 2022 година Ах, нямаше потребност да дразните съветската „ мечка “ толкоз дълго и толкоз неразумно!

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР