На 7 октомври (събота) 2023 г. от 19.00 ч. Културен

...
На 7 октомври (събота) 2023 г. от 19.00 ч. Културен
Коментари Харесай

Световни звезди - пианистката Донка Ангъчева и цигуларката Лидия Байч с концерт в Бургас на 7 октомври

На 7 октомври (събота) 2023 година от 19.00 ч. Културен дом НХК, Бургас ще бъде сцена на извънреден премиерен за България концерт на международните звезди Донка Ангъчева и Лидия Байч. Именитите пианистка и цигуларка свирят от доста ранна възраст и са същинска сензация на музикалните подиуми по целия свят. Концертират с най-хубавите диригенти, сътрудници – музиканти солисти и оркестри и са неведнъж награждавани. Всяка има своята изключителна кариера, като са изнасяли и преди общи концерти в чужбина.

Музикалният театър, който ще показват в Бургас, носи името Fusion Passion. Двете дами ще свирят творби на норвежкия композитор, пианист и диригент Едвард Григ; на австрийски композитор и един от най-забележителните цигулари на ХХ-ти век Фридрих-Макс „ Фриц “ Крайслер и на Астор Пиацола, прочут за публиката като " El Gran Ástor " или Великият Астор - индивидът, качил тангото на концертната и оперната сцена в Аржентина.

Разкошният концерт, наложителен за всички ценители на същински положителната и класна музика, е част от програмата на VI Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест, който се провежда от признака на гостоприемството на Бургас Гранд хотел и СПА Приморец. Билетите за събитието са в продажба на каса " Часовника ", като можете да извършите резервация и да получите повече информация на тел. 0894 898 098.

Два дни по-рано, на 5 октомври 2023 година (четвъртък) още веднъж като част от афиша на Порт Прим Арт Фест, от 18 ч. в „ Приморец “ ще бъде показана биографичната лента „ Appassionata “, отдадена на българското присъединяване в концерта – пианистката Донка Ангъчева. Тя персонално ще почете събитието, на което ще участва и създателят на лентата – журналистът и продуцент Георги Тошев.
Не пропускайте опцията да наблюдавате завладяващия житейски път до триумфа на една от най-виртуозните пианистки в света – Донка Ангъчева, на премиерата на кино лентата за нея в Бургас -на 5.10.2023 година, както и да се насладите на изключителната ѝ музикална заложба на общия ѝ концерт с впечатляващата цигуларка Лидия Байч - на 7.10.2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР