На 7 февруари алпинистът Боян Петров щеше да навърши 49

...
На 7 февруари алпинистът Боян Петров щеше да навърши 49
Коментари Харесай

Дъщерята на Боян Петров: Искам да се науча на неговата дисциплина и хъс


На 7 февруари алпинистът Боян Петров щеше да навърши 49 години. Екипът на bTV се срещна с неговата щерка Тея Петрова, с цел да получи отговори на въпроса какво е твоят татко да е бил един от най-смелите хора в България и да е покорил короната на света.

„ Има една ария, която я свързвам с него, не тъкмо тъй като той доста я е слушал и с него сме я слушали. Една българска ария: „ Даже мен да ме няма на белия свят...Потърси любовта ми в клонче пролетен цвят “. Точно и поради това, първите цветя нали са кокичетата, в Княжево имаше кокичета и той постоянно всяка година ги е снимал, мене ме е снимал с кокичетата, тъй че кокичетата са едно цвете в действителност, което ми припомня за него “, споделя Тея.

За името си момичето споделя: „ Майка ми доколкото знам е гледала някакъв филм, в който основната героиня се е казвала по този начин. Знам, че е станало комплициране при записването на името ми и съм била Дея една година, само че татко ми постоянно доста е държал да съм Тея с Т и с Я, да е име малко и да не се редуцира “.

„ Мисля, че постоянно съм се интересувала към хората и всичко протичащо се към тях, също по този начин всички ментални заболявания, постоянно ми е било доста забавно, и по тази причина знам, че изключително в България не се приказва доста, остава тук-там тематика табу, а пък е доста, доста значимо менталното здраве “, разкрива Тея.

„ Знам, че има места, на които сме ходили, само че аз примерно съм им не запомнила имената, за което той би ми се разсърдил, само че ходили сме доста на Боянския камък, доста пъти не, съм ги броила, в Княжево. Той в музея като работеше постоянно ме е взимал, аз там по някакъв метод съм се занимавала, до момента в който той е работил, ходили сме доста на море, на Арапя постоянно ходехме всяка година, ходили сме по–пещери всевъзможни “, спомня си Тея.
Снимка: btvnovinite.bg

За любовта към рисковите прекарвания момичето споделя, че не потегля толкоз постоянно и не ѝ идва от вътрешната страна да ги измисля, само че „ само че в случай че той ми предложи примерно, ще съм ей по този начин първа писта “.

„ Не знам до каква степен е рисково, само че може би за моята възраст е по този начин, когато съм била на пет- шест навръх този Боянски камък, на който ходихме, той е снизен и от едната страна се пропада, под надолнище и влизаш малко под камъка и аз един път вървях по пътеката и се изхлузих много надолу, десетина метра надолу и той се плъзна по този начин, с цел да ме хване и аз тогава се бях супер изплашила, и гледах по този начин с ококорени очи, а той доста ми се смя “, споделя Тея.

, само че споделя, че желае да изкачи и някой планински връх над 3000 метра.

След гибелта на татко ѝ Тея отпътува за Швейцария, където майка ѝ си е намерила работа и сега приключва клинична логика на психиката.

Тея споделя, че в случай че в този момент може да попита татко си за нещо, то е по какъв начин е построил своята дисциплинираност и да я научи на нея, на „ неговия хъс и предпочитание “.

Вижте повече във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР