На 69 години, внезапно почина дългогодишният директор на Зоологическата градина

...
На 69 години, внезапно почина дългогодишният директор на Зоологическата градина
Коментари Харесай

Почина дългогодишният директор на столичния зоопарк - д-р Иван Иванов

На 69 години, ненадейно умря дългогодишният шеф на Зоологическата градина в София -. Това е станало на 4 декември,  оповестяват от там в профила си във Фейсбук.
" На 2 декември 2020 година, на 69 година, ненадейно ни напусна дългогодишният шеф на Оперативна програма „ Зоологическа градина-София “ - доктор Иван Иванов. Той ръководеше столичния зоопарк от 1995 година до 2014 година По негова самодейност зоологическата градина става кандидат-член на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите (ЕАЗА). Основани бяха дарителската стратегия на зоопарка и Екологичния научно-образователен център. Той беше шеф на зоопарка в най-трудните за нашата страна времена на прехода, само че отдаде познания и старания за поддържането му и опазването на животните. Д-р Иванов имаше сериозен принос за обогатяването и развиването на сбирката от животни на зоопарка. Той способства и за основаването на архива на зоопарка.

Д-р Иван Иванов беше Член на УС на „ Фондация за отбрана на животните “ и първият частно практикуващ ветеринарен доктор в София.

Беше човек с всестранни ползи, разпален по историята и колекционер, прочут нумизмат и филателист.

Поклон пред паметта му! "

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР