На 6 юни, понеделник, от 20 часа в Летния театър,

...
На 6 юни, понеделник, от 20 часа в Летния театър,
Коментари Харесай

Големият пищен спектакъл „Чаплин“ разказва историята на малкия човек

На 6 юни, понеделник, от 20 часа в Летния спектакъл, бургаската аудитория ще стане част от извънредно събитие – ще съпреживее историята на великия Чарли Чаплин, разказана в мюзикъл от Крис Къртис.

Ще забележим по какъв начин един дребен човек потегля по своя път, който ще го изведе към любовта, щастието и международната популярност, с цел да се трансформира в достолепния Сър Чарлс Спенсър Чаплин, който получава „ Оскар “ за изцяло творчество през 1972. Постановката е премиерна за България, осъществена е от Държавна опера – Варна, режисьор на спектакъла е Борис Панкин, диригент Страцимир Павлов, хореограф Анастасия Неделчева, а сценографията е на Константин Гарнизов. 34 артисти и 130 костюма ще се явяват на сцената в обилния театър, създател на костюмите е Розина Макавеева. Любимецът на публиката Мариан Бачев ще се превъплъти в облика на Чарли Чаплин. Ще му партнират Борислав Веженов (Сидни Чаплин), Десислава Николова (Хеда Хопър), както и артистите, балет и оркестър на Държавна опера – Варна.

Постановката се осъществя по особено договаряне с Bubbles Incorporated, S.A. & Roy Export, S.A.S. и Broadway Licensing.

Мюзикълът връща обратно лентата на времето, с цел да я превърти на бързи обороти и да ни накара да изживеем и сълзите, и смеха в един живот, по-вълнуващ и от филм. „ Това е един театър за обичта “, споделя режисьорът Борис Панкин. Неговата фантазия Чаплин да проговори напълно на български се сбъдва, само че освен това, той даже и запява на нашия език. „ Това е „ Чаплин – мюзикълът “, а не „ Чаплин – автобиографията “, като всичко в спектакъла е утвърдено от наследниците на семейство Чаплин – и обстоятелствата, и фикцията “.

Досега мюзикълът е поставян само на Бродуей, а трупата на Държавна опера – Варна изпреварва даже Лондон с слагането и излизането на сцена с него.

„ Да изиграеш Чаплин е доста самоуверено и рисково “, споделя Мариан Бачев. “ Ролята е по-скоро трагична, в сравнение с комедийна, и мисля, че това ще ококори феновете, спектакълът стана прекрасен, не тъй като сме ние, а тъй като има едно нещо, което се назовава Любов. “,допълна той.

От през днешния ден до понеделник билетите на каса „Часовника“ се продават на цена от 20 лв.. Всеки, закупил билет за „ Чаплин “ получава отстъпка от билетите за „ Цар Лъв “ на 26юни, за „ Тютюн “ на 3 юли и за „ Коса “ на 24 юли на сцената на Летния спектакъл в Бургас.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР