На 6 август в Италия влиза в сила системата "Зелен

...
На 6 август в Италия влиза в сила системата "Зелен
Коментари Харесай

Италия: Какво трябва да знаете за новите правила за туристи от 6 август

На 6 август в Италия влиза в действие системата "Зелен пропуск " ( "Green Pass "), която на процедура ще е единственият вероятен метод за хранене в заведения на закрито, посещаване на кина, театри, музеи, басейни, фитнес зали, спа центрове, фестивали, казина и други.
Само тези, които разполагат със зелен пропуск, ще имат достъп до тези места.

При оповестяването на новите правила управата на Колизеума съпостави документа с tesserae hospitalis, древноримски документ за самопризнание и самобитна покана, съдържаща имената на гостите. Без този документ туристите няма да бъдат допускани в Колизеума и останалите италиански музеи, а сумите за към този момент закупени билети няма да бъдат възобновени.

От 6 август визитата на Ватиканските музеи също ще е допустимо единствено със зелен документ.

Яденето навън, както и пиенето на кафе на бара ще са вероятни и без пропуща, към този момент той няма да се изисква и за пътешестване в публичния превоз или на борда на аероплан в Италия.

Какво съставлява зеленият пропуск в Италия?

Зеленият пропуск е добавка към европейския Коронавирус документ и удостоверява, че приносителят му е имунизиран най-малко с една доза ваксина, преболедувал е зараза от COVID-19 през последните шест месеца или има негативен PCR тест от последните 48 часа.

Как да се сдобиете със зелен пропуск?

Живеещите в Италия и тези, които са имунизирани там, могат да смъкват пропуща от специфичен уебсайт с кода, който са получили като SMS след имунизацията. Чужденците от Европейския съюз ще могат да употребяват имунизационните документи, издадени от личната им страна вместо италианския зелен пропуск.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР