На 5 юли т.г. ФАКТИ публикува материала . С нас се

...
На 5 юли т.г. ФАКТИ публикува материала .
С нас се
Коментари Харесай

Само във ФАКТИ: Полицаи нападнали българското семейство в Серес

На 5 юли т.г. ФАКТИ разгласява материала.

С нас се свърза представител на забърканото в тази ситуация българско семейство и изложи в детайли условия към станалото в гръцкия град.

" Семейството е нападнато 5 минути след прекъсването на автомобила им в гр. Серес. Същият е разрушен с щурм. Иззети са персонални документи от чантата на дамата - паспорти и персонални карти на 6 лица. Намиращите се надълбоко заспали четири деца в автомобила са нападнати и унизени. Извлечени са принудително от автомобила и изправени до стената и по тротоара. Децата пищят и реват, а нападателите крещят и основават безпорядък. Единият от тях споделя че е подтиснат и че не се усеща добре. Говори за търговия и крадени деца. Устройва цялостен цирк. Останалите служители на реда му вършат забележка, че прекалява и че подобен цирк не е необходим. След към 5 минути идват родителите - бащата С.С. и майката М.Д., които са отишли да вземат храна за децата и за себе си. Те също са нападнати по същия метод със мощни крясъци. Един от служителите на реда, незнаещ, че документите са в потиснатия, желае паспорти. Разбилият колата служител на реда и сътворител на цялата драма отхвърля да се показа. Напада словесно родителите със мощни викове. Казва, че родителите са отсъствали 2 часа, а след това понижава на " повече от 1 час ". Държи се безочливо, надменно и заплашително. Нямало значение кои са и по какъв начин се споделят. Създават 100% стрес с очевидна предумисъл да вземат децата "

" В един миг бях сигурен, че са търговци на деца, които желаят да ни заблудят, че са служители на реда и да откраднат децата, в случай че са счупили стъклото, с цел да отворят колата и са взели персоналните документи от дамската чанта ", споделя бащата.

" Имаше полицейски автомобил и започнаха да идват и други служители на реда с мотори. Наясно съм с това, че се прави търговия с деца в Гърция и че дами от ромски генезис раждат там или по-късно пътуват за там. Предната дясна врата беше отключена за всеки случай, с цел да мога да вляза в колата, в случай че някой се опита да тръгне с нея, а тъкмо стъклото на отключената врата бяха разрушили. Отдалечихме се, с цел да отидем до gyros като следих колата непрестанно. Попитахме сервитьорката за gyros и какво е останало в късния час и тя сподели, че в случай че има напряко ще го донесе. След минута донесе един, желаяме още, само че тя сподели, че би трябвало да се чака и ние си тръгнахме незабавно. Не се забавихме доста, само че имаше и други клиенти, сервитьорката не беше доста бърза. Когато пристигнахме към колата видяхме извънредно придвижване за късния час. Не ни позволиха да се върна, с цел да си взема бележката за сандвича като документ за времето. Същите разчитаха, че ще откраднат децата. Не ми позволиха да се обадя на външно министерство и на консула в Солун. Извърших го макар тях.

Бяха сигурни, че ще откраднат децата, не се представяха и не ни дадоха никаква информация, а единствено ни атакуваха крещейки и създавайки безпорядък, напрежение и стрес в опит да ни надговорят и забаламосат.

Случаите на отвличането от институциите в Гърция на български деца е непрекъсната процедура, като лепват тежки обвинявания на родителите, както се пробваха да създадат и с нас. Всичко е машинация и ОПГ за да вземат децата или най-малко да захранят финансово страната си. Тръгнахме си към 4 часа сутринта с разрушено предно дясно стъкло, с неспособност да се придвижваме по този способи и без подпомагане за възобновяване на счупеното стъкло. Дадоха ни две торби за отпадък ", завършва разказът на фамилията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР