На 5-ти август марсоходът на НАСА “Кюриосити използваше своята основна

...
На 5-ти август марсоходът на НАСА “Кюриосити използваше своята основна
Коментари Харесай

Марсоходът Кюриосити направи 360-градусова цветна панорама на хълмовете Мъри!

На 5-ти август марсоходът на НАСА “Кюриосити ” използваше своята съществена камера MastCam, с цел да заснеме множество изображения на околния марсиански пейзаж. Изображенията бяха съшити в 360-градусова гледка.

На панорамата се виждат стръмните хълмове Мъри (Murray Buttes). Те са именувани в чест на известния академик Брус Мъри (1931-2013) от Калифорнийския софтуерен институт (Калтек), който преди гибелта си беше директор на Лабораторията за реактивно придвижване на НАСА. Именно тази Лаборатория управлява задачата на НАСА “Кюриосити ”. 

Марсоходът на НАСА “Кюриосити ” този месец означи четири години от сполучливото си кацане на Марс. Още при започване на своята задача той съумя да извърши своята съществена научна цел – да удостовери, че изискванията в кратера Гейл на Червената планета в действителност са имали условия да бъдат обитаеми в далечното минало. Сега “Кюриосити ” се катери по планината Шарп и учи все по-млади геологични пластове. Целта на по-нататъшната задача е да се откри по какъв начин в миналото удобните за живот сладководни езера са се трансформирали до сегашните сурови и сухи условия. Мисията също по този начин учи актуалната околна среда на Марс.

За повече информация: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР