На 5 септември в САЩ излезе книгата на журналиста Франклин

...
На 5 септември в САЩ излезе книгата на журналиста Франклин
Коментари Харесай

Нова биография разкрива любопитни коментари на Байдън: Путин е загубеняк, а Зеленски дилетант

На 5 септември в Съединени американски щати излезе книгата на журналиста Франклин Фоер " Последният политик " („ The Last Politician " ), която разкрива някои забавни моменти от всекидневието на американския президент Джо Байдън в Белия дом, написа Politico.

 

Изданието цитира няколко фрагмента от книгата, които разкриват какво мнение е имал в предишното Байдън за някои свои сътрудници. Така да вземем за пример, преди началото на отприщената от Владимир Путин война в Украйна, Байдън го е нарекъл " загубеняк " пред собствен другар, въпреки да не се прецизира по какъв начин и при какви условия е станало това.

 

От друга страна за украинския президент Володимир Зеленски, Байдън също не е имал доста ласкаво мнение, считайки го за един тип " дилетант “.

 

Според създателя на книгата първата среща сред президентите на Съединени американски щати и Украйна, извършена през септември 2021 година, е минала извънредно несполучливо като двамата държавни мъже „ не съумели да стигнат до взаимно съгласие “. Американският президент „ очакваше израз на признателност към Съединени американски щати за поддръжката “, написа Фоер, представен от Politico, до момента в който Зеленски „ запълнил диалозите с дълъг лист от претенции “.

 

По думите на Фоер, Байдън е бил сърдит от настояванията на Зеленски Украйна да бъде призната в НАТО, както и от разсъжденията на украинеца, че Алиансът е с все по-намаляваща роля и престиж, и че Франция и Германия имали желание да изоставен блока, написа и английският The Guardian.

 

Издателството Penguin Random House пък разгласи, че книгата се основава на „ невиждан достъп до тесния вътрешен кръг от съветници, който обкръжава Байдън от десетилетия насам “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР