На 5 май стартира шестото глобално и третото българско издание

...
На 5 май стартира шестото глобално и третото българско издание
Коментари Харесай

Стотици хора бягаха на третия за България Wings for Life World Run

На 5 май започва шестото световно и третото българско издание на Wings for Life World Run. Стотици хора се причислиха към двете проведени бягания в София и Сливен, както и на разнообразни местоположения в цялата страна и дружно със съидейници от целия свят дадоха своя принос за идеята гръбначните увреждания да станат изцяло лечими.

Спортен хъс и мощна мотивация съпътстваха участниците и в двата български града преди, по време и след края на събитието. За хората в Сливен денят беше още поспециален, защото те за първи път записаха присъединяване в световната карта на Wings for Life World Run.

Атмосферните условия разрешиха на всички бягащи да дадат най-хубавото от себе си, като доста от тях направиха повече от една обиколка по трасетата, преди виртуалната кола преследвач да ги застигне.

Към проведеното в Борисовата градина тичане се причислиха и част от лицата, които застанаха зад идеята през 2019. Сред тях бяха Радо Янков, Никола АбаджиевКоки, Иван Христов и Бранимир Кенанов.

Евгения Кусева, Влади Гюров и Георги Киряков, който дойде особено от Тополовград, с цел да се включи в самодейността, за поредна година с доста хъс и мощен възторг, стартираха дружно с всички останали участници и дадоха своята поддръжка за идеята. Към тима на Георги Киряков се причислиха и доста деца, част от които също изминаха дистанцията от Тополовград до София, с цел да бягат за тези, които не могат.

Един от най-големите тимове по време на събитието беше този на фитнеси Pulse, част от който бяха и двете лица на акцията - Иван Христов и Бранимир Кенанов.

Като част от подготовката за огромното си предизвикателство - 1000 км през България, Северна Македония и Албания, Краси Георгиев също се включи в бягането в Борисовата градина и измина 5 км, с които даде своя принос към идеята на Wings for Life.

Постигнатите резултати и събраните средства от 2019 ще бъдат доста значими за учените, които организират проучвания и са на път да доведат до дъно задачата на фондация Wings for Life гръбначните увреждания да станат изцяло лечими. По тази причина с неспокойствие чакаме формалните резултати в световен мащаб, които ще споделим с вас след броени дни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР