На 5 август бе подписан договорът между „Тролейбусен транспорт –

...
На 5 август бе подписан договорът между „Тролейбусен транспорт –
Коментари Харесай

Подписан е договорът за доставка на 9 чисто нови тролейбуси във Враца

На 5 август бе подписан договорът сред „ Тролейбусен превоз – Враца “ и компанията „ Авто Инженеринг Холдинг Груп “, която ще достави 9 новопроизведени тролейбуси, оповестиха от общинската администрация. Дружеството е одобрено на българския и международния пазар и има опит в доставката на профилирани транспортни средства. В оповестената процедура, компанията предложи най-ниска цена за новия преносим състав, като цената е в размер на 10 904 760 лева с Данък добавена стойност.
Тролейбусите ще се създават от полската компания „ ENERGIS”. Превозните средства ще са с дължина от 12,5 м., с общ потенциал до 85 пасажери. Подвижният състав за градския превоз на Враца ще е оборудван с най-модерната климатична и вентилационна система, с осведомителни табла вътре в транспортното средство, както и с видеонаблюдение.
Деветте тролейбуси ще са изцяло налични за хора със специфични потребности.
В интервала на доставка на транспортните средства, ще бъде осъществена и реорганизация на контактната мрежа в града.
Успоредно с това, модернизирането на градския превоз продължава, като в състава му ще бъдат включени още 13 чисто нови електробуса.
По този метод ще бъдат изцяло обезпечени курсовете на публичния превоз освен в града и огромните квартали, само че и в обитаемоте места на Враца.
Обновяването на градския превоз се прави със средства по Оперативна програма „ Околна среда “, като безвъзмездната финансова помощ е в размер на 26 млн. лева Финансирането е обезпечено след направено предложение от УС на Националното съдружие на общините за увеличение на бюджета на програмата за възстановяване качеството на атмосферния въздух от 115 млн. лева на 390 млн. лева Така, Враца бе измежду 11-те общини от страната, които получиха финансиране от Комитета за наблюдаване на Оперативна програма „ Околна среда “ за обновяването на градския си превоз.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР