На 49-ия парламент е отредена съдбовна роля, коментира държавният глава

...
На 49-ия парламент е отредена съдбовна роля, коментира държавният глава
Коментари Харесай

Радев пред депутатите: На 49-ия парламент е отредена съдбовна роля

На 49-ия парламент е отредена съдбовна роля, разяснява президентът Румен Радев пред депутатите.Той изрази очакване Народното събрание час по-скоро да вземе дълго отлагани решения, освен за излаз от политическата рецесия, само че и за отстояване на европейската вероятност пред страната и бъдещето ни като демократично общество.

Като първостепенна задача пред новото Народно заседание президентът открои приемането на държавния бюджет.

Президентът Румен Радев съобщи, че не инцидентно е свикал 49-ото Народно заседание в Страстната седмица, като посочи упованията на българските жители за друго начало.

Радев разяснява, че провокациите към това Народно заседание са огромни, само че приемането на държавен бюджет е първостепенна задача. Той изрази вяра план-сметката да бъде импортирана от постоянен кабинет, който да се ангажира с ясни и дълготрайни политики,за които да носи отговорност.

Румен Радев добави, че чака от това Народно заседание, за разлика от предходните, да поддържа европейския курс, заложен от служебното държавно управление, като одобри законите по Плана за възобновяване и резистентност. Той прикани депутатите да подходят с цялата си отговорност да подсигуряват националната сигурност.

Сред упованията на президента е Народното събрание да потвърди, че правосъдната промяна е осъзната, действителна цел за развиването ни като заслужено и проспериращо общество, а не нереална тематика от поредност предизборни акции.

Той напомни, че предизборната акция е завършила, а публичните упования и залогът пред този парламент са големи.

Радев посочи, че идващото ръководство може да е стабилно и дейно единствено в случай че се основава на ясни и споделени правила, цели и цели.

Очаква се идната седмица на „ Дондуков 2 ” да стартират консултациите за сформиране на постоянен кабинет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР