На 44-ия ден от гладната стачка на експрезидента на Грузия

...
На 44-ия ден от гладната стачка на експрезидента на Грузия
Коментари Харесай

Състоянието на гладуващия Саакашвили се е влошило

На 44-ия ден от гладната стачка на експрезидента на Грузия Михаил Саакашвили положението му се е влошило, заяви Дойче веле. Той мощно е измършавял и не може да става от леглото, заяви през днешния ден пред публицисти персоналният му доктор Николоз Кипшидзе.

" Взех проби за проучвания, отговаряше ми, само че през днешния ден за първи път не можа да стане от леглото ", споделя лекарят.

Кипшидзе е бил над 5 часа в пандиза, където е Саакашвили. Той прецизира, че някогашният държавен глава продължава гладната си стачка, само че още веднъж е почнал да приема медикаменти за поддържане на виталните му параметри.

По-късно украинската депутатка Елизавета Яско, която е близка със Саакашвили, заяви във Facebook, че в пандиза, където е той, е дошъл реанимобил. Тя цитира думите на лекаря му: " Нашият президент е все по-зле от ден дневно. Резултатът ще е неговата гибел, в медицината няма различен резултат. "

Грузинските управляващи не удостоверяват информацията, че за експрезидента е бил изпратен реанимобил - съгласно формалната информация, положението му е устойчиво.

Европейският съд по правата на индивида прикани Саакашвили да приключи гладната си стачка, като акцентира, че грузинските управляващи би трябвало да му обезпечат нужното лекуване. Той се съгласи да я приключи, само че откакто бъде изместен от затворническата болница в частна клиника, подбрана от лекарски консилиум.

Припомняме, на 1 октомври Саакашвили беше арестуван в Грузия, където против него бяха формирани редица наказателни каузи. На идващия ден беше обявено, че той е оповестил гладна стачка и е определили себе си като политически пандизчия.

На 29 октомври грузинският министър председател Ираклий Гарибашвили съобщи, че Саакашвили няма да бъде предаден на Украйна, където пребиваваше преди да се върне в Грузия е да бъде задържан.

Президентът Саломе Зурабишвили от своя страна съобщи, че няма да употребява пълномощията си, с цел да го помилва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР