На 4 юли Иран официално бе приет в Шанхайската организация

...
На 4 юли Иран официално бе приет в Шанхайската организация
Коментари Харесай

ШОС дава положителна енергия за мира и стабилността в Азия, Европа и света

На 4 юли Иран публично бе признат в Шанхайската организация за съдействие (ШОС), с което броят на членовете ѝ се усили на 9. ШОС не е затворена организация на „ дребни кръгове “, а едно „ отворено и приобщаващо семейство “. Тя се концентрира върху сигурността, развиването и съдействието, непрестанно дава позитивна сила за мира и стабилността в Азия, Европа и света.

През последните 20 години от основаването на ШОС, под управлението на „ духа от Шанхай “, културите и традициите от разнообразни региони, както и страните с разнообразни модели на развиване, се сплотяват и основават нов вид интернационална организация, формирайки едно сполучливо партньорство, а не съюз, вървят по пътя на развиването посредством разговор и без борби.

Тази година се навършват 10 години от самодейността на Китай „ Един пояс, веднъж “, която за първи път бе препоръчана в границите на ШОС. През последните 10 години редица планове са знаци на взаимосвързаността, предизвикват и съживяват страните-членки. В декларацията от Ню Делхи, призната на срещата на върха тази година, по-голямата част от страните-членки още веднъж потвърдиха поддръжката си към инициативата „ Един пояс, веднъж “,.

В момента измененията в света са големи и някои западни страни пазят своята надмощие и провокират съревнование. В съпоставяне с това ШОС моли за тъждество, взаимност, съдействие и приобщаване. Разрастването на организацията ще даде по-голям подтик за поддържането на мира и просперитета в Азия и Европа, както и в света, и ще продължи да предоставя „ решения на ШОС “, с цел да отговори на въпросите на епохата.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР