На 31 юли (неделя), веднага след обедната емисия новини „По

...
На 31 юли (неделя), веднага след обедната емисия новини „По
Коментари Харесай

60 години Пирин пее в неделя по БНТ 1

На 31 юли (неделя), незабавно след обедната емисия вести „ По света и у нас “ от 12:30 ч., Българска национална телевизия 1 ще излъчи онлайн заключителния Гала концерт, отдаден на юбилейното издание на събора на националното творчество – „ Пирин пее “ 2022 година

60-тият събор на националното творчество – „ Пирин пее “ ще се организира на 30-ти и 31-ви юли в местността „ Предел “, под патронажа на президента на Република България- господин Румен Радев.

Откриването на събора ще бъде на 30-ти юли в 10:00 часа с показване на фолклорните сформира и реализатори на събора на 3-те подиуми, а в 19:30 часа ще стартира Концерт- спектакълът „ Земя на песни “ отдаден на 60-тата годишнина на Събора на националното творчество „ Пирин Пее “. На 31-ви юли на Пределските поляни ще продължи представянето на самодейните групи и солисти, като в 11:00 часа ще се състои церемониален обред пред паметника на Илинденско- Преображенското въстание.

На събитието за следващ път ще бъдат показани достоверни мостри от фолклора на Югозападния край. Традиционно в границите на това събитие се провеждат и честванията отдадени на 119 години от Илинденско-Преображенското и 144 години от Кресненско-Разложкото въстание, а Община Разлог ще бъде за следващ път хазаин на събитието.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР