На 31 януари британците ще излязат от Европейския съюз, благодарение

...
На 31 януари британците ще излязат от Европейския съюз, благодарение
Коментари Харесай

Брекзит иде, подвижният мост се вдига

На 31 януари британците ще излязат от Европейския съюз, с помощта на гласуваното от тях на референдум през 2016 година решение да останат самостоятелни в своите политика, стопанска система и общество. Едни ще честват, други ще жалят, само че фактът си е реалност - разделянето в Европа не носи нищо положително...

Лондонският в. " Гардиън " написа през днешния ден, че британците употребяват последния миг преди " преносимият мост да се вдигне ". Британски жители трескаво са се насочили към Испания, с цел да се открият там, преди да изгубят правата си на жители на Европейски Съюз. Основателката на организацията " Бримейн " (на британски Bremain, което е съчетано от Brexit и remain, т.е. от Брекзит и оставане) в Испания споделя, че от ден на ден британци форсират проектите си за пенсиониране и продължение на кариерата в пиренейското кралство.

" Дейли телеграф " се стопира на вчерашния финален прочувствен ден за английските евродепутати в Брюксел. Изданието отбелязва, че за Найджъл Фарадж нещата не биха могли да се наредят по-добре. Архитектът на Брекзит напусна през вчерашния ден Европейския парламент в Брюксел и методът, по който го направи беше изпълнен със мощна символика, показва " Телеграф ". Фарадж наперено излезе от пленарната зала, развявайки английско флагче, до момента в който служебно лице яростно го смъмряше, че не съблюдава правилника. Какво напълно осъществяване - кулминационна точка на живота му и на неговия микрокосмос, написа " Телеграф " за Фарадж.

Друг английски вестник - " Индипендънт " оповестява за конференцията, която Фарадж даде в Брюксел преди последната си тирада в Европарламента. Изданието акцентира, че английският политик и труженик за Брекзит е споделил, че съгласно него, не би било " изцяло недопустимо " провеждането на втори референдум за участие в Европейски Съюз след отдръпването от общността, откакто гласоподавателите към този момент са имало опция да видят какви са резултатите от политиката отвън Европейски Съюз. Фарадж сподели в Брюксел, че ще му липсва това да е " злодеят от пантомимата " в законодателния орган на Европейски Съюз, индивидът, който, когато се изправи да приказва, е посрещан с освиркване от към 500 души в залата. Според Фарадж, представен от " Индипендънт ", Брекзит е " победа за пропагандата измежду елементарните хора " в изискванията на опълчването на цялата английска върхушка.

Американският ежедневник " Вашингтон пост " акцентира, че меденият месец сред Доналд Тръмп и Борис Джонсън завършва. Вестникът назовава 31 януари е Деня на Брекзит, когато Англия най-накрая ще напусне Европейски Съюз след три години на мъчителни договаряния и политически кавги. Затова би трябвало да се приготвим за отваряне на британското шампанско, само че не и за прекалено много празнуване. " Вашингтон пост " написа, че първоначално няма да има огромни промени, само че най-тежката работа по Брекзит занапред следва, което включва въпроси като договарянето на правата за лов на риба и печатането на паспорти. Но евентуално най-тежкото предизвикателство е това, което последователите на Брекзит се надяваха, че ще е най-лесното - връзките на Англия със Съединени американски щати след напускането. Най-ревностните последователи на Брекзит като премиера Борис Джонсън и Найджъл Фарадж ценяха високо специфичните връзки с Вашингтон и заявяваха, че напускането ще укрепи трансатлантическите връзки с президента Доналд Тръмп. Реалността обаче може да се окаже изпълнена с повече рискове. Една от първите задания на Лондон след Брекзит ще е сключването на двустранен търговски контракт с Вашингтон. Тръмп даде обещание " солидна договорка ", само че специалисти допускат, че той ще продължи своя твърдоглав метод, зависещ на правилото " спечелилият получава всичко ".

Само въпрос на време е меденият месец Тръмп-Джонсън да свърши, предвижда " Вашингтон пост ". Въпреки че Тръмп намерено поддържа Брекзит и Джонсън, а английският министър председател застана най-близо до Тръмп всред западните водачи, тези двама мъже са прекомерно разнообразни. Но разликите сред Джонсън и Тръмп може да отидат оттатък личността на самия американски президент. " Казано простичко, мнозина европейци, даже доста британци имат вяра, че техните стопански и политически модели превъзхождат нашите ", разяснява в изданието американският анализатор Хенри Олсън. Тръмп може и да се е разпознал измежду бунтуващите се и шумни брекзитъри, само че сърцевината на придвижването за Брекзит беше напълно английска. То беше обвързано с страсти поради загуба на въздействие на международната сцена и прокрадващо се непознато въздействие във Англия. А това не пасва добре на философията на Тръмп " Америка преди всичко ". Утре може и и Джонсън и Тръмп да честват дружно, само че за Джонсън следва интервал на дълъг махмурлук, изключително, в случай че Тръмп бъде избран отново, добавя изданието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР