На 31 октомври в 02,00 ч. ще започне пренасянето на

...
На 31 октомври в 02,00 ч. ще започне пренасянето на
Коментари Харесай

Започва пренасянето на съоръженията от летище Ататюрк до Истанбул

На 31 октомври в 02,00 ч. ще стартира преместването на първия стадий на оборудванията на националния авиопревозвач от летище " Ататюрк " на летище " Истанбул ", заяви на конференция генералният шеф на турските авиолинии Билял Екши. По думите му интервенцията ще продължи 12 часа и преместването ще се извърши с 800 тира.

Новото мегалетище " Истанбул ", което бе наречено на името на мегаполиса, свързващ Европа и Азия, се чака да съкрати времето за полети до България. Още повече, че самолетна компания " Търкиш еърлайнс " се придвижва на новото летище, а тя прави постоянни полети от и до Варна. Мегалетището е по-близо до българската граница спрямо летище " Ататюрк " в европейската част на мегаполиса и летище " Сабиха Гьокчен " на азиатското крайбрежие на Истанбул. Според експертите на процедура снижаването на самолетите ще стартира над въздушното пространство на България.

Първите полети от летище " Истанбул " по вътрешните линии ще бъдат за Анкара, а по интернационалните - за Севернокипърската турска република и Баку, Азербайджан.
Общественият превоз от града до новото летище през първите 2 месеца ще бъде с 50 на 100 понижение. Летище " Ататюрк " ще продължи да действа като авиопорт, само че ще се употребява за карго полети.

Новото летище е проектирано по този начин, че да поеме като главен хъб засиления трафик като свързваща точка сред Запада и Изтока. Капацитетът му ще бъде 90 млн пасажери, като броят им се възнамерява да доближи 150 млн. души годишно и до 200 млн души, откакто бъде дефинитивно приключено, което ще го трансформира в най-голямото в света. Разширяването на летище " Истанбул " се възнамерява да приключи през 2028 година Гигантският летищен комплекс ще разполага с 6 писти за политане и 4 терминала. Над 250 задгранични самолетни компании ще имат свои офиси на летище " Истанбул ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР