На 31 декември, в навечерието на Новата 2024 година, Народният

...
На 31 декември, в навечерието на Новата 2024 година, Народният
Коментари Харесай

В навечерието на Новата 2024 година Народният театър поднася на публиката три представления

На 31 декември, в навечерието на Новата 2024 година, Народният спектакъл „ Иван Вазов " сервира на публиката три представления.

От 19:00 ч. на Голяма сцена феновете могат да гледат моноспектакъла на Деян Донков „ Камбаната " по едноименния разказ на Недялко Славов. Всеки, закупил билет за представлението на касите на Народния спектакъл, получава втори билет - комплимент. В новогодишната вечер в представлението ще вземат участие и музикантите от „ Карандила ", които ще изпълнят лирическата музикална тематика - песента на героя на Деян Донков - Вено. Режисьор на „ Камбаната " е самият Деян Донков. Сценограф е Никола Тороманов, музиката е дело на Петя Диманова, видео дизайнът - на Марио Стойнов, а хореограф е Деян Георгиев. В облика на Лейла - Пламена Иванова.

В 19:00 ч. в Камерна зала феновете могат да гледат моноспектакъла на Христо Мутафчиев „ Боже мой " от Теа Денолюбова на режисьора Стоян Радев - най-скорошната премиера на Народния спектакъл. Спектакълът ни придвижва в „ Бар Рай (при Юда) ", където уединен мъж седи на маса, обръщайки се към останалите гости. Мъжът е Христос или най-малко по този начин твърди. Текстът на пиесата е въодушевен от романа „ Жажда " на белгийската писателка Амели Нотомб и е написан особено за Христо Мутафчиев от Теа Денолюбова. Драматург на спектакъла е Мирела Иванова, а художник - Елица Георгиева. Режисурата и звуковата картина са на Стоян Радев.

В 22:00 ч. на сцена „ Музите " Народният спектакъл сервира на публиката авторския движенчески театър на Андреа Гаврилиу „ Фиеста " - самобитен пърформанс на тържество, допускащ на всеки фен да изведе собствен личен смисъл. В спектакъла вземат участие: Снежина Петрова, Пламен Димов, Явор Вълканов, Надя Керанова, Йоана Титкова, Елена Иванова, Асен Данков и Кире Гьоревски. Идеята и хореографията са дело на самата Гаврилиу, сценограф е Андрееа Сандулеску, музиката - на Михай Добре, а тромпетист е Себастиан Бурнечи.

Билети за представленията на 31 декември могат да бъдат закупени от билетните каси на Народния спектакъл, както и онлайн на следния линк:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР