На 31 декември трябваше да потече азерската газ, от 10

...
На 31 декември трябваше да потече азерската газ, от 10
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Веднага да отменят мораториума, той изкривява пазара

На 31 декември трябваше да потече азерската газ, от 10 месеца има други ръководещи, ние за това време правехме по 800 км на " Балкански поток ". Едните работят непрекъснато, а другите не, това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

От близо 10 месеца не управляваме, с цел да си търсят оправдания с нас. Бих предложил на сътрудниците незабавно да анулират мораториума. Извънредно съвещание, ден не би трябвало да се губи. Мораториумът дотам изкривява пазара, разяснява той.

За покачаването цените на тока Делян Добрев сподели графика, съгласно която от май и юни, когато бе образувано служебното държавно управление, цените стартират преднамерено да се повишават, с цел да доближат 450 лева " Това е 4 пъти повече по отношение на прогнозната цена на регулатора. Цени за първото тримесечие за последваща година към 700 лева ", сподели още Добрев.

Делян Добрев акцентира, че бизнесът от 10 дни желае незабавна среща държавното управление поради тока, а такава среща към момента не се случва.

На собствен ред Борисов се зачуди за какво през днешния ден бизнесът е на среща с президента. " Или към този момент сме действителна президентска република, с цел да отиват работодателите там, или работодателските организации са изчерпали контактите си с държавното управление ", съобщи някогашният министър председател.

Нашата цел не е да ги атакуваме, а да споделим нашия опит. Това какво е споделил президентът ще има значение, когато станем президентска република, сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР