На 30 юли в Златни пясъци ще бъде учреден Алианс

...
На 30 юли в Златни пясъци ще бъде учреден Алианс
Коментари Харесай

Полина Карастоянова: На 30 юли се създава Алианс Българско Черноморие

На 30 юли в Златни пясъци ще бъде основан Алианс "Българско Черноморие " - най-модерната цифрова платформа www.bulgaria-blacksea.com. Това е най-голямото туристическо събитие за годината. Това заяви в изпълнителният шеф на Националния ръб по туризъм Полина Карастоянова.

"Това е методът, по който актуалният свят приказва на интернационалните туристически пазари. Учредява се от най-големите вложители по Българското Черноморие ", съобщи тя и добави, че поддържат младия предстоящ министър на туризма, който ще работи за развиването на съвременен туризъм у нас. Отказа обаче да каже неговото име.

Карастоянова е безапелационна, че статуквото си отива във всичките му форми.

Тя разяснява сигналите, които потребителите подават, че са им желани нерегламентирани такси за една или друга услуга по Черноморието и изрази вяра, че се касае за единични случаи.

Двете страни, които би трябвало да имат отношение, да контролират и да дават услугата в туризма са от една страна страната, а от другата - концесионерите. Смятам, че потребителите би трябвало да бъдат извадени от този триъгълник, който се получава и основава стеснение и отрицателно отношение. Най-простият метод е с идните промени в законодателството с самодейността на Министерство на туризма и сектора, страната да поеме целия отрасъл, уточни Карастоянова.

Тя изясни, че концепцията е страната да заплаща концесионните такси на концесионера, а концесионерът ще ръководи услугата, за която явно страната няма потенциал и запас. Това е интернационална процедура.

"Концесионирането или аутсорсването на избрани действия, за които администрацията няма запас или потенциал, е нещо интелигентно и обикновено. В целия свят това се прави ", сподели още тя.

По думите ѝ разликата сред цената на услугите у нас и в Гърция или Турция, да вземем за пример, е, че те са огромни пазари и могат да си разрешат да оферират един доста конкурентен туристически артикул. България е дребен пазар и ние няма да намерим тази вълшебна формула, в която ще предлагаме първокласен туристически артикул за малко пари.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР