На 30 ноември във Варна и на 03 декември в

...
На 30 ноември във Варна и на 03 декември в
Коментари Харесай

Вера Шандел представя икона на ХХ век с концерт във Варна

 На 30 ноември във Варна и на 03 декември в София, Вера Шандел дружно с Ангел Заберски Трио ще показват една от най-великите актриси на холивудското кино – Марлене Дитрих, родена през 1901 година в Берлин, която през декември тази година щеше да навърши 120 години.

" Марлене Дитрих е мит и икона на ХХ век. изтънчена хубавица, която не се колебаеше да си играе с всички похвати на изкусителността. Марлене знаеше по-добре от всеки различен по какъв начин да сътвори магическата, мистериозна аура - нейна запазена марка. И до през днешния ден Марлене е източник на ентусиазъм. Тя е и пионер в разкрепостяване на сексуалността и освобождението на държанието на дамата. Също по този начин е фешън икона, първата, която носи мъжко сако, с своеволен изискан. Ако прибавим към това и обстоятелството, че е единствената известна нееврейка, която се опълчва на нацистите и се бори против тях, би трябвало да признаем, че Марлене е същински феномен, необикновена жена, каквито рядко се срещат в границите на един век “, споделя Вера Шандел.

Марлене е освен кино звезда. Освен с Йозеф декор Щернберг, с който дружно основават облика Дитрих, е работила с огромни режисьори като Орсън Уелс, Били Уайлдър и Алфред Хичкок. Вера Шандел, дружно с триото на Ангел Заберски – с Борис Таслев и Стоян Янкулов, избира да отдаде респект на певицата в два изключителни концерта: Премиера във Варна на 30 ноември във Фестивален и конгресен център и концерт в София, в Sofia Live club, на 3 декември. " Марлене е и очарователна певица с международен успех. Втората част от дългата ѝ кариера е отдадена на кавъри на песните, които са я създали известна в киното. Като да вземем за пример известната ария Lilli Marleen. Всички тези песни и стандарти, на френски, немски, британски, даже и български език – сред които La Vie en Rose и Fall in Love again ще осъществим със модерни аранжименти, дело на Ангел Заберски. Заедно с невероятните музиканти, ще вдъхнем живот на магията на Марлене на сцената, със своята комбинация от ретро искра, комизъм и наслада от живота “, приключва Вера Шандел

" Магията на Марлене “ на 30 ноември във Варна и на 03 декември в София. Ще се позволяват единствено хора със зелени документи, а за всеки, на който му се постанова да си направи тест, с цел да посети концерта, ще има отстъпка от 10 лв. за билета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР