На 30-минути задължителен урок бяха подложени днес децата в Русия

...
На 30-минути задължителен урок бяха подложени днес децата в Русия
Коментари Харесай

Какво казват на руските деца за войната в Украйна. Открит урок

На 30-минути наложителен урок бяха подложени през днешния ден децата в Русия - с съществена тематика " освободителната задача в Украйна ". В него се твърди, че разрушените в последните дни жилищни здания, учебни заведения и лечебни заведения в Украйна са дело на украинците - тъй като съветските войски нападат единствено военни цели.

Предаването с съществена водеща София Хоменко - 12-годишна певица и звезда от певчески състезания - споделя за общата история на Русия и Украйна, събитията от преди 8 години, бойните дейности в Луганск и Донецк и най-после - " специфичната интервенция " на съветските войски, които обстрелвали единствено военни цели.

Урокът, кръстен " Защитници на мира/света " се излъчва на страницата на съветското Министерство на просвещението в обществената мрежа Вконтакте. Дело е на Института за образование на Руската академия за обучение и буквално повтаря съветските " опорки " от последните седмици.

Хоменко е подкрепена от журналиста от централния щаб на Общоруския национален фронт Денис Полунчуков. Тя задава въпроси, а Полунчуков, подсилен по-късно от " специалиста по история " Пьотр Ишков, и коментира позицията на Русия.

" Как можем да разберем кое е истина? ", пита Хоменко.

" Само от формалните Средства за масова информация (средства за всеобща информация) ", дава отговор Полунчуков.

И дава образец - фрагментите на ракети, които унищожават Киев, демонстрират ракети, от които излиза бял пушек. Това било типично не за съветското, а за украинското въоръжение.

" Защото нашите военни целят единствено военни обекти. Ние не нападаме жилища, не убиваме хора, не нападаме учебни заведения и детски градини, не унищожаваме обществена инфраструктура ", твърди съветският публицист.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/руско момиченце и специалисти агитация.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " />

Урокът стартира с кремълската версия за общата руско-украинска история:

" Ние сме говорили на един език, имаме обща история и традиции. Наричали сме се съветски хора и сме били единни. Украинци са се наричали народите, живяли в пограничните региони. Имаме съвсем идентични национални одежди, домове и кухня ", твърди се във видеото.

Във втората част Ишков коментира какво е станало след рухването на Съюз на съветските социалистически републики - по какъв начин в Украйна били пренаписани учебниците, с цел да се изясни, че съветският и украинският народ са обособени. Как Степан Бандера и Иван Мазепа са превърнати в герои.

" Например Гладоморът - общонационална покруса - се афишира в украинските учебници като целенасочена политика против украинския народ, политика на заличаване единствено на украинците. А от апетит са страдали всички поданици на нашата страна ", твърди Ишков.

В Украйна забранили на рускоговорящите да приказват на съветски, да се учи съветски в учебно заведение, изяснява още той.

В идната част се приказва за Евромайдана през 2014 година - в който, съгласно историка, украинските протестиращи избивали украински бойци, които не можели да се пазят против тях.

Стига се и до Луганск и Донецк - където " нарушители, въоръжени от Запада " избили 14 000 руснаци, твърди Ишков. Следва малко видео на хора от района, разказващи за обстрелването на мирни жители и градове. Кадри на деца, качвани в коли за спешна помощ, подредени фотоси на деца, починали при бойните дейности в сепаратистките републики.

Президентът (Путин) е включен за малко - с признаването на Луганската и Донецката република.

" Русия приканва Запада 8 години да признае републиките, само че те не го вършат ", споделя Ишков.

Тече осведомителна война, споделя той. Споменава се и историята с гарнизона на Змийския остров - по какъв начин той в действителност се предал на съветската войска, а украинските управляващи оповестили, че 13 души са починали като герои.

А глобите нямат значение - стопанската система на Русия е устойчива и ще издържи. " Ще се оправим ", акцентира Хоменко.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР