На 30 август Турция отбелязва 101-та годишнина от Деня на

...
На 30 август Турция отбелязва 101-та годишнина от Деня на
Коментари Харесай

Какво каза Ердоган за Ататюрк

На 30 август Турция отбелязва 101-та годишнина от Деня на успеха. На този ден се отбелязва с тържества в цялата страна и в задграничните представителства.

Първата гала се състоя в столицата Анкара в Мавзолея на Ататюрк, където се намира гробът на лидер Мустафа Кемал Ататюрк.
-->
Държавният протокол, воден от президента Реджеп Тайип Ердоган, посети Мавзолея на Ататюркпо мотив Деня на успеха 30 август.

След като Ердоган постави венец с претекст на звезда и полумесец на мавзолея на Ататюрк, бе оказана респект с минута мълчание и беше изпълнен националният химн.

Ердоган, който подписа специфичната книга Мавзолея на Ататюрктук, написа следното:

„ Скъпи Ататюрк, ние сме горди да отпразнуваме 101-ата годишнина от Великата победа, която вие описвате като вечен монумент на концепцията на турската нация за независимост и самостоятелност. Днес, който е една от повратните точки в нашата славна история, популяризираме вашите бойни приятели, уважаемите народни представители и светиите, почитаме паметта на нашите мъченици с състрадание, реализираме нашата визия за века на Тюркийе, трансформирала се в знак на нашата цел да се издигнем над равнището на актуалните цивилизации, с огромна увереност и увереност, като си подадем ръце с страната и нацията.Ще продължим да работим денонощно, до момента в който обединим задачите на нашата страна с вековните фантазии на нашата нация.Нека душата ви да почива в мир. "

Мавзолея на Ататюркбеше отворен за обществеността след държавната гала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР