На 30 април, в парк НДК стартира навиждан до момента

...
На 30 април, в парк НДК стартира навиждан до момента
Коментари Харесай

Краси Георгиев ще се самоизолира в стъклена клетка пред НДК за 15 дни

На 30 април, в парк НДК започва навиждан досега в международен мащаб обществен опит - " Стъклената клетка ".

" Стъклената клетка " съставлява изцяло транспарантен резервоар, в който Краси Георгиев - утрамаратонец, ще се самоизолира за интервал от 15 дни.

От 30.04 до 14.05 Краси няма да напуща " Стъклената клетка ", която ще е оборудвана само с пътека за бягане и легло. По този метод ще се сложи в цялостна обществена изолираност, само че ще бъде пред погледа на цялото общество. Освен онлайн в парк НДК, той ще може да бъде следен онлайн, като единствено един път на денонощие, за половин час ще влиза в контакт с аудиторията за сесия с въпроси, отговори и слагане на спомагателни провокации към него.



Екип от водещи експерти ще следи от близко физическото и психическото положение на ултрамаратонеца. С помощта на техния разбор посредством опита ще се съберерат достоверни данни за вредите от обществената изолираност, обременяването с връзка в цифрова среда и вредите от неналичието онлайн междуличностно другарство.

Тези данни ще бъдат изполвани за основаване на стратегия за ограничение на обществената изолираност, понижаване на цифровата обремененост на младежите и предварителна защита на зависимости от всевъзможен жанр. За тази цел събитието ще бъде съпроводено от благотворителна акция за набиране на средства.

Събитието се осъществя с поддръжката на Столична община и си слага за цел да подтиква обществото и младежите към по-устойчив метод на живот, към физическа интензивност, връзка с природата и ограничение на обществената изолираност.

Краси Георгиев е ултрамаратонец със международна известност. Освен това е прочут като треньор, мотивационен преподавател, диетолог. Човекът, съумял преди повече от 15 години да промени фрапантно живота си посредством спорт и хранене. Инициатор и участник е в голям брой благотворителни дела и провокации.

Сред неговите спортни достижения: Успешен край в най-тежкия в света ултрамаратон – „ Badwater “, в Долината на гибелта, Съединени американски щати, с трасе с дължина 216 км;Участие в ултрамаратона през Северния полярен кръг Frostskad. Успешно осъществени над 60 маратона (42 км) и 30 ултрамаратона (над 100 км) от Арктика до Камбоджа; Участие в именития „ Маратон на пясъците “ (240 км тичане из мароканската пустиня) и ултрамаратона „ Бразил 135+ “ (257 км в джунглата); Персонален връх -Ултрамаратон по Коридор 8 – пробягани 1200 км за 15 дни през три държави;Теглене на пикап 27,5 часа, тичане на пътека 36 часа, в името на благотворителна идея.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР