На 3-ти февруари 2023 г., в района на гр. Плевен,

...
На 3-ти февруари 2023 г., в района на гр. Плевен,
Коментари Харесай

Районна прокуратура - Плевен привлече към наказателна отговорност четирима за трафик на мигранти

На 3-ти февруари 2023 година, в региона на гр. Плевен, при извършени съзнателни оперативно-издирвателни мероприятия от чиновници на ОД Министерство на вътрешните работи - Плевен са открити четири лица, нелегално пренасящи мигранти. На място са осъществени неотложни първични дейности по следствието - оглед на местопрестъпление и е формирано досъдебно произвеждане под наблюдението на Районна прокуратура-Плевен.

В хода на следствието са събрани задоволително доказателства за това, че лицата - М.М., на 29 година, К.К., на 30 година, Ю.Л., на 21 година и Д.Д., на 27 година, в съучастничество между тях, са подпомагали чужденци - 13 лица, жители на Афганистан, да преминат през територията на България, в нарушаване на закона, като са целели приемане на имотна полза. При осъщественото действия лицата са употребявали три леки автомобила с българска регистрация.

Установените лица са привлечени в качеството на обвинени за закононарушение по член 281, ал.2, т.1 и т.5. във вр. алинея 1, вр член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс, като с разпореждане на наблюдаващия прокурор са арестувани за период до 72 часа.

Внесено е искане до Районен съд - Плевен по отношение на четиримата да бъде избрана непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

С определение на Районен съд - Плевен на едно от обвинените лица е наложена мярка „ Задържане под стража “, на друго - „ Домашен арест “, а по повод останалите две лица е избрана мярка „ Парична гаранция “. Определените от съда ограничения за неотклонение подлежат на тъжба и митинг.

Разследването по делото продължава под управлението на Районна прокуратура-Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР