На 3 и 4 юли ще се проведат най-масовите кандидат-студентски

...
На 3 и 4 юли ще се проведат най-масовите кандидат-студентски
Коментари Харесай

1238 са кандидат-студентите за Медицинския университет в София |

На 3 и 4 юли ще се проведат най-масовите кандидат-студентски изпити в МУ-София – тези по биология и химия за специалностите медицина, дентална медицина и фармация. Общо 1238 претенденти са се записали за полагане на изпитите, оповестиха от образователното заведение.

79 младежи ще употребяват и двете си оценки от предварителните изпити през май и няма да се явят на постоянната сесия.

Тази година за първи път подаването на документи беше напълно онлайн, само че това не повлия на обичайно мощния интерес към най-старото висше здравно учебно заведение у нас.

Общият брой на претендентите за трите най-търсени специалности в МУ-София е подобен с този от предходните години. По 4 девойки и по 2 момчета ще се състезават за едно студентско място. Припомняме, че местата са разграничени на категории „ мъже “ и „ дами “ в съответствие 50:50 по първо декларирано предпочитание.

Приемът за образователната 2021/22 година в МУ-София

-  компетентност Медицина, постоянна форма на образование: 180 студенти по държавна поръчка и 20 студенти платено образование.

-  компетентност Дентална медицина, постоянна форма на образование: 91 студенти по държавна поръчка, 20 студенти платено образование.

-  компетентност Фармация, постоянна форма на образование: 120 студенти по държавна поръчка и 65 студенти платено образование.

За непознати жители

- Медицина – 200 студенти

- Дентална медицина – 110 студенти

- Фармация – 65 студенти

Оценките от утрешните изпити и класиранията се чакат след средата на м. юли.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР