На 3 август 2021 година от град Русе започнаха празненствата

...
На 3 август 2021 година от град Русе започнаха празненствата
Коментари Харесай

Военноморските сили празнуват 142 години от своето създаване

 На 3 август 2021 година от град Русе започнаха празненствата по случай 142-та годишнина от основаването на Военноморските сили на Република България, оповестиха от пресслужбата на Военноморски сили.

Заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев организира срещи с регионалния шеф на Русенска област господин Борислав Българинов и неговите заместници госпожа Стефка Караколева и господин Синан Хебибов, както и с господин Пенчо Милков, кмет на Община Русе, и неговите заместници господин Енчо Енчев и господин Димитър Недев.

За всеотдайна и високопрофесионална активност, за реализирани високи резултати в осъществяването на служебните отговорности и по случай 142-та годишнина от основаването на Военноморските сили кметът на Община Русе награди капитан-лейтенант Георги Зайранов – заместник-диригент, основен старшина Живко Иванов и основен старшина Руслан Драганов – оркестранти, в Представителния духов оркестър на Военноморски сили.

За представителите на медиите от града беше извършена взаимна конференция с присъединяване на кмета, заместник-областните шефове и заместник-командира на Военноморски сили.

Проведоха  се  военни ритуали по поднасяне на венци и цветя на паметната плоча на капитан-лейтенант Александър Конкевич и " Паметника на моряка ". С едноминутно безмълвие беше почетена паметта на военните моряци, отдали живота си за отечеството.

По-късно пред Доходното здание Представителният духов оркестър на Военноморските сили изнесе концерт за жителите и гостите на града.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР