На 29 септември, след 114 дена на снимане, подаване на

...
На 29 септември, след 114 дена на снимане, подаване на
Коментари Харесай

Двама българи са сред подгласниците на глобалните победители в HUAWEI NEXT-IMAGE Awards 2020

На 29 септември, след 114 дни на снимане, подаване на кандидатури и журиране, HUAWEI NEXT-IMAGE Awards 2020 към този момент има своите заслужили спечелили. Tази година, в границите на състезанието в световен мащаб се получиха рекорден брой фотоси и видеа – 1,19 милиона, като България е в Топ 10 страни по безспорен брой участници. С 128% по-голям брой кандидатури от миналогодишния конкурс, премиите HUAWEI NEXT-IMAGE Awards 2020 се трансфораха в едно от най-популярните и авторитетни надпревари по снимка в света.
Кандидатурите се подаваха в шест категории, като бяха отличени трима носители на Гран При, 15 спечелили в категория, 50 подгласника и пет почетни награди. Всеки Гран При победител получава 10 000 щ.д. от фонда на NEXT-IMAGE, а всеки победител в категориите получава 1000 щ.д. Призьорите във всички категории бяха наградени и с фотографския флагшип HUAWEI P40 Pro. Жури в състав световноизвестните фотографи Стийв Маккъри, Елисавета Породина, Каролина Хенке, Рубен Крабе, и Андрю Гарихай (Главен Бранд Директор (CBO) в HUAWEI Consumer Business Group) и Ли Чангзу (Заместник-директор по маркетингови тактики в HUAWEI Consumer Business Group), имаше нелеката задача да избере най-хубавите произведения. Носителите на Гран При са фенове на фотографията от Дания, Аржентина и Китай, а измежду 50-е подгласника има две фотоси от България.
Историите, разказани от спечелилите в Next-Image Awards 2020
Фотографията освен улавя възприятията на фотографа сега на снимане на фрагмента, само че и записва историите на хората и деня. HUAWEI NEXT-IMAGE Awards 2020 е не просто конкурс за фотоси, а платформа за описване на истории и шерване на страсти..
Датският притежател на Гран При - Суне Педерсен е уловил топлината, предавана от прегръдката на дядо на рождения ден на внука му по време на пандемията. Това е първият път, когато той напуща дома си от месеци; През пласт защитна пластмаса, той и двамата му внука се радват на специфичния миг на прегръдката. Категорията е “Hello,Life! ”.


© Sune Pedersen (Denmark), The Hug, HUAWEI Mate 10 Pro
Коментар от журито:
„ Прегръдката “илюстрира какво значи повсеместен роман. Той изобразява обстановката, в която са изправени милиарди човешки същества от началото на пандемията. Това е фамилиарност в света, в който живеем в този момент. Повече от всеки път се нуждаем от човешкото допиране, от свързване с другари, близки и родственици. Трябва да намерим нови способи да отдадем обич, внимание и любов, с цел да избегнем самотата и да бъдем сигурни, че възрастните хора не са изолирани. "

Steve McCurry

Magnum Photographer (US)
 
Аржентинският фотограф Карломан Масидиано Сеспедес Риохас употребява камерата на смарт телефона, с цел да запише поредност от ежедневни моменти. Тази поредност от девет изображения може да наподобява несвързана на пръв взор, само че в композиция, спокойствието и безвремието вършат отпратка към едни по-прости времена. Изображението със заглавие „ Resilience “ в категорията „ Storyteller “ също беше отличено с Гран При.





Гран При и премия в категория Storyteller

© Carloman Macidiano Céspedes Riojas (Argentina), Resilience丨HUAWEI P10
Третата Гран При премия бе присъдена на работата на китайския фотограф Lin Haiyin, „ Master of the Horse and the Horses “. В това четириминутно видео, господарят на коня приказва античния таджикски акцент, разказвайки неразделната история на таджиците и конете от генерации.


Гран При и победител в категория Live Moments

© Lin Haiyin (China), Master of the Horse and the Horses丨HUAWEI P40 Pro
Заслужава да се означи, че броят на кандидатурите във видео категорията „ Timeline “ се е нараснал 22 пъти спрямо предходната година. Видеозаснемането може да даде на потребителите повече благоприятни условия и да направи спомените по-живи и колоритни.
Ето кои са и българските произведения, отличени от авторитетното интернационално жури.


“Cat sunset ”

Krasimir Kanev (име при регистрацията) 
Кадърът “Cat sunset ” на Krasimir Kanev (име при регистрацията) е сниман с Huawei P20 Pro. Tой самият споделя, че: „ Понякога ние хората мислим, че животните не схващат хубостта на природата. Това не е по този начин. “
Друг емблематичен кадър, сниман с Huawei смарт телефон, е със заглавие “Color boy-Suri ”. Снимката е за снимана по време на второто пътешестване на създателя, Svetlin Yosifov (име при регистрацията), в Етиопия. Той споделя, че Сури може да бъде открит в западния завършек на долината Омо, Етиопия, на 20 км от границата със Судан. Снимката завоюва и първа премия от локалното жури на паралелното издание на състезанието, в партньорство с Националната Художествена Академия.


“Color boy-Suri ”

Svetlin Yosifov (име при регистрацията)
Ето още няколко произведения, спечелили вниманието на журито:
 



Категория Near Far, Top 3

© Dong Yanru (China), Horse Whisperer丨HUAWEI P30 Pro

 

Категория Hello, Life!, Top 3

© Aljona Akszjonovics (Alena Axenovich) (Hungary), Life Goals丨HUAWEI Mate 20 lite

 

Победител в категория Hello, Life!

© Andrea Biri-Toth (Hungary), Summer time丨HUAWEI Mate 9 



Категория Storyteller, Top 3

© Monchai Parteeppichai (Thailand), Face丨HUAWEI P30 Pro
NEXT-IMAGE Аwards, преплитане сред индивида и технологиите
Сред подадените кандидатури в тазгодишния конкурс NEXT-IMAGE Awards, и трите най-иползвани модела смарт телефони са представители серията P на HUAWEI. Именно тази емблематична серия продължава да уголемява границите на мобилната снимка с софтуерни пробиви, като въодушевява световните консуматори на смарт телефони и им дава опция да уловят и споделят хубостта на живота когато и да е и на всички места.
###
За Huawei Consumer Business Group
Продуктите и услугите на Huawei се оферират допълнително от 170 страни и са употребявани от 1/3 от международното население. Компанията разполага с 15 проучвателен центъра на територията на Съединени американски щати, Германия, Швеция, Русия, Индия и Китай. Huawei Consumer BG е едно от трите бизнес звена на марката и реализира активност в региона на мобилните телефони, компютрите и таблетите, портативните и софтуерните устройства и др Глобалната мрежа на Huawei е построена на основата на съвсем 30-годишен опит в телекомуникационната промишленост, като нейната цел е да дава най-актуалните софтуерни нововъведения на потребителите по света. За повече информация посетете:
За най-актуалната информация, обвързвана с Huawei Consumer Business Group България:
Фейсбук:
Twitter:
YouTube:
Instagram:
За повече информация посетете:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР