На 29 октомври жителите и гостите на село Василево имаха

...
На 29 октомври жителите и гостите на село Василево имаха
Коментари Харесай

Читалището в село Василево стана на 115 години

На 29 октомври жителите и гостите на село Василево имаха голям мотив за усмивки, положително въодушевление и празнуване. На този ден беше маркирана 115-годишнината от основаването на локалното читалище НЧ „ Александър Гичев – 1907 “. Събитието, което се организира в залата на културната институция в селото беше посетено от повече от 50 души, а с цел да почете локалните пристигна кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров.

Той поздрави всички присъстващи, като им пожела да бъдат здрави, да не престават да се събират на такива хубави празници и да развиват активност в тази толкоз остаряла, само че минала през всички устои на времето културна институция.

Празничната стратегия продължи близо два часа и включваше разнообразни музикални осъществявания. Първи на сцената се качиха самодейците от локалното читалище, които зарадваха присъстващите с няколко красиви фолклорни осъществявания. След това пред публиката се показаха и гостуващи групи от читалищата в селата Сноп и Преселенци. Кулминацията на тържеството бяха осъществяванията на надарените деца от Ансамбъл „ Балик “, град Балчик, които демонстрираха хубостта на българския национален танц.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР