На 29 декември имах среща с жителите на Перник, от

...
На 29 декември имах среща с жителите на Перник, от
Коментари Харесай

Нинова за кризата с водата и боклука: Ние искаме обективно разследване, а не изпращане на виновните в Белене

На 29 декември имах среща с жителите на Перник, от които бях упълномощена да желая среща с основния прокурор, с цел да потърся информация, тъй като хората желаят да се поеме отговорност. Както разбрахте, срещата бе анулирана. Това е право на основния прокурор, само че нашата работа е да желаеме правдивост и да търсим истината. Това съобщи на конференция в Перник ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

,,Въпреки това зададох своите въпроси до основния прокурор в писмен тип. В тях го попитах дали има формирани досъдебни производства и против кои лица, води ли се следствие за стената на бент. Студена. Държим също по този начин да получим отговори за износа и изгарянето на отпадъци на наша територия``, добави Нинова.,,Смятам, че това е естествен метод на работа на депутат и ръководител на парламентарна група в Народното събрание. В продължение на 30 години никой не понесе отговорност за закононарушенията, което докара до съмнение на жителите към българските институции, което към този момент не е проблем на Българска социалистическа партия, а проблем на държавността``, акцентира водачът на опозицията и добави, че Българска социалистическа партия е алармирала 17 пъти за водата и 47 пъти за боклука, само че никой не им е обърнал внимание.,,Разполагаме с публична информация, че за последните пет години у нас са пристигнали 734 хиляди тона отпадък от трети страни, най-вече от Африка и Азия. Бяхме в Бобовдол и там ситуацията е нетърпимо към този момент. Кризата с боклука към този момент става народен проблем, както и водната рецесия, която беше единствено локален``, изясни още Корнелия Нинова.,,До всичко това се стигна поради безхаберие, некомпетентнос и подозрения за корупция.

Ние желаеме обективно следствие, а не изпращане на отговорните в Белене, както сподели министър председателят. Искаме обективно следствие, доказателства и съд за отговорните лица. Така че ще чакаме отговор от основния прокурор и при получена информация още веднъж ще дойдем тук и ще ви осведоми по какъв начин тече разследването``, сподели в умозаключение Нинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР