На 29 април държавният секретар на САЩ Майк Помпео за

...
На 29 април държавният секретар на САЩ Майк Помпео за
Коментари Харесай

Китай: Майк Помпео стои срещу останалия свят

На 29 април държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео за следващ път упрекна Световната здравна организация (СЗО), че се е провалила при осъществяване на задачата си за преодоляване на пандемията от COVID-19 и предизвести, че Вашингтон ще организира следствие за работата на организацията, оповестява Радио Китай.

Вместо да концентрира напъните си върху спасяването на човешки животи в изискванията на разрастваща се зараза, това е следващият опит на Белия дом да откри отговорни за своите лични неточности. В Съединени американски щати за следващ път избират да си затворят очите и омаловажат дейностите на СЗО, които изиграха значима роля в преодоляване на епидемията и са приети от интернационалната общественост.

Комисията за изключителни обстановки при СЗО е формирана от самостоятелни специалисти от доста страни, в това число американци, а Вашингтон получава безпроблемно всяка информация. Но все пак Белият дом разгласи изключително състояние едвам на 13 март, повече от 40 дни откакто СЗО насочи предизвестие, че вирусът съставлява заплаха за световното публично здраве.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР