На 28 август Виктор навърши една годинка, но вече дълги

...
На 28 август Виктор навърши една годинка, но вече дълги
Коментари Харесай

Виктор е само на годинка, но му трябва помощ, за да победи рака

На 28 август Виктор навърши една годинка, само че към този момент дълги месеци води битка за живота си. Когато е едвам на седем месеца момченцето от Бургас е диагностицирано със злокачествено заболяване - рабдомиосарком на простатата и пикочния мехур.

" Той е нашето постоянно усмихнато момче. Кръстихме го по този начин, тъй като знаехме че ще е победител, само че не предполагахме, че борбата ще е с рака. Още на 3-месечна възраст претърпя първата си интервенция в Пирогов - вродена хидронефроза на левия бъбрек. Всичко мина добре и бяхме щастливи, до края на април т.г., когато още веднъж постъпихме в " Пирогов " чухме диагнозата - Рабдомиосарком на простатата и пикочния мехур , израстък към 3 см, поради който Вики не можеше да уринира. Лекарите сложиха непрекъснат катетър и 2 нефростоми (тръбички които извеждат урината непосредствено от бъбреците), неизменимите 3 торби които влачехме на всички места ", споделя майката Камелия Радева.

Родителите са ориентирани към детската хематология в ИСУЛ за четири курса химиотерапия с вярата, че туморът ще намалее.

" През това време се преборихме с тежката бюрократична система, Фонда за лекуване на деца в чужбина и благодарение на доста другари и положителни хората получихме дата за интервенцията в болничното заведение в немския град Тюбинген при проф. Фукс. Там сполучливо отстраниха тумора и простатата, както и част от пикочния мехур. След време ще се създадат още интервенции за увеличаване на мехура и извеждане по метода Митрофанов ", добавя Камелия.

Борбата за живота на Виктор обаче продължава. Необходими са още 5 следоперативни курса химиотерапия и вероятно лъчетерапия.

" В очакване сме на предложения от клиники в Германия, само че скъпоструващото лекуване е непостижимо за фамилията ни. Отново разчитаме на помощта ви положителни хора. Моля всеки, който може да помогне с малко. Благодаря на всички, без Вас нямаше да имаме вяра, че ще успеем ", прикани майката.

Ако желаете да помогнете на Виктор да направи първите си крачки здрав, можете да дарите средства по следните способи:
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР