На 28 април, през светлата част от деня движението в

...
На 28 април, през светлата част от деня движението в
Коментари Харесай

Двупосочно движение в тунел Траянови врата на АМ Тракия на 28 април

На 28 април, през светлата част от деня придвижването в тунел „ Траянови врата “ на Автомагистрала „ Тракия “ ще се реализира в двете посоки в тръбата за Бургас. Трафикът в посока София ще бъде стеснен заради осъществяване на оглед за идното създаване и внедряване на умна транспортна система по автомагистралата, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “.
Проектът планува на Автомагистрала „ Тракия “ да бъдат инсталирани 40 бр. електронни осведомителни табели (Variable message signs), по 20 бр. във всяка посока. Чрез тях водачите в действително време ще се осведомят за зародило събитие на пътя, което е бърза, надеждна и високотехнологична опция за навреме известяван на водачите за настоящата пътната конюнктура, въведените ограничавания и различните направления.
В тунел „ Траянови врата “ ще бъде построена неповторима за България умна система за автоматизирана идентификация на произшествия (Automatic Incident Detection – AID). Тя ще разреши посредством система от преносими бариери да се ръководи и пренасочва трафика в една от двете тунелни тръби, тъй че при настъпване на случай в едната тръба, трафикът да се пренасочва по другата. Съоръжението ще бъде с ново LED осветяване, електронни осведомителни табели, светофарни уредби, хоризонтална и отвесна сигнализация, метеорологични станции при порталите на оборудването и други
Ще бъдат инсталирани и камери за премерване на междинна скорост и мониторинг на трафика на избрани сектори от Автомагистрала „ Тракия “. Целта е повишение сигурността на придвижване и съблюдаване на рестриктивните мерки на скоростта. Друга оригиналност е монтирането на датчици за претегляне на моторните транспортни средства в придвижване (Weigh in motion). Това ще разреши да се филтрират претрупаните транспортни средства и да се даде опция за повече на брой, по-бързи и по-ефективни инспекции. Очаква се по този метод доста да се понижи износването и увреждането на пътната настилка и оборудванията на автомагистралата.
Проектът се съфинансира от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година посредством Европейския фонд за районно развиване. Целта е повишение сигурността на придвижване по автомагистралата, спазвайки последните наставления на Европейския съюз.
Изпълнител, след процедура по Закон за обществените поръчки, е Обединение „ ИТС Тракия “, в което вземат участие „ Алтимате “ - Букурещ, и СИСКОМ Инженеринг ЕАД. Стойността на контракта е 7 261 000 лева без Данък добавена стойност. Строителният контрол е вероятен на Обединение „ Транс Техникъл “. Договорът им е за 88 980 лева без Данък добавена стойност.
Срокът за създаването и внедряването на системата по контракт е 30 юни 2022 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР