На 27 май 2023 г. “Ню Йорк Таймс писа, че

...
На 27 май 2023 г. “Ню Йорк Таймс писа, че
Коментари Харесай

Владимир Овчинский: САЩ, НАТО и ВСУ синхронизират нападение срещу Русия

На 27 май 2023 година “Ню Йорк Таймс ” писа, че украинските въоръжени сили са подготвени да стартират своята контраатака след месеци на подготовка, в това число неотдавнашното усилване на офанзивите против логистични уреди, както и трикове и дезинформация, с цел да държат съветските сили нащрек. Това съобщи " възкръсналият " Залужни.

Алексий Данилов, началник на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, също сподели в изявление за Би-Би-Си, оповестено на 27 май, че силите на Киев са „ подготвени “ и че широкомащабно нахлуване може да се организира „ на следващия ден, вдругиден на следващия ден или след седмица. "

Украйна прекара месеци в струпване на мощен боеприпас от западни оръжия и образование на десетки хиляди бойци в комплицирани настъпателни маневри за акция, която съгласно военните анализатори евентуално ще се концентрира върху следените от Русия региони на Южна и Източна Украйна.

Все по-голям брой високопоставени украински чиновници, в това число ръководителят на военното разузнаване, споделиха през последните дни, че Украйна към този момент има всичко належащо, с цел да стартира нахлуване.

В доста връзки, както означават военни анализатори, контранастъплението може би към този момент е почнало.

В продължение на седмици Украйна явно се пробва да приготви сцената за акцията и да „ оформи “ бойното поле с поредност от координирани удари надълбоко в тила, ориентирани към пропадане на сериозните логистични интервенции на Русия, отслабвайки бойните качества на Русия.

През последните дни темпото и обсегът на офанзивите надълбоко в следената от Русия територия се усилиха. Въпреки че украинската войска не пое непосредствено отговорност, локални съветски чиновници в окупираните територии оповестиха за удари.

Антикремълски бойци (условно могат да бъдат наречени „ неовласовци ”), свързани с ВСУ, направиха трансгранична офанзива против Белгородска област. „ Този набег имаше частично за цел да принуди Москва да отклони бойците си от бойното поле. “

В допълнение към спекулациите, че започването на контранастъпление е близо, интернет и връзките прекъснаха в някои следени от Русия елементи на Украйна късно на 26 май.

“Нет Блокс ”, която следи спиранията на интернет по целия свят, сподели, че интернет връзките са прекратени в Кримския полуостров и елементи от региона на Запорожие, в това число в град Енергодар, където съветските войски управляват най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Интернет също падна в Бердянск и Мелитопол, два стратегически града, които Русия трансформира във военни замъци, съгласно “Нет Блокс ”.

„ Причината за прекъсването на интернет са спирания в работата на съветския интернет снабдител “Миранда Медия ”, който оперира в Крим “, споделиха от организацията.

Спирането пристигна, откакто Русия и Украйна се упрекнаха взаимно в подготовка на провокация в Запорожката атомна електроцентрала, която се намира покрай фронтовата линия. Сутринта на 27 май, откакто украинското военно разузнаване предизвести, че „ Русия се готви да „ симулира повреда “ в атомна електроцентрала “, украински публични лица обявиха, че нощта е минала без произшествия.

Украинските публични лица са съзнателно неразбираеми по отношение на военните си проекти, най-вероятно с вярата да запазят детайл на изненада в това, което стана необятно публикувано онлайн. Те споделиха, че " контраофанзивата няма да бъде белязана от едно събитие и евентуално ще включва машинация през цялото време ".

В същото време украински публични лица също се пробваха да смекчат упованията, предупреждавайки за „ дълга и кървава битка през идващите месеци “.

" Изненади " на врагове за Русия

Има всички учредения да се счита, че на срещата на върха на Г-7 в Хирошима, която се организира на същите дати (19-21 май), и на конференцията на Билдербергския клуб в Лисабон (където повече от всеки път огромен брой ръководители на американски и Европейските разследващи служби, както и висшите политици на НАТО), тайните служби и „ владетелите в сянка “ на света са създали синхронизирани ограничения за нахлуване против Русия под прикритието на „ контранастъпление на ВСУ “.

С огромна степен на възможност можем да чакаме, по едно и също време с настъплението на ВСУ, откриването на два нови фронта против Русия - в Приднестровието с настъплението на румънските войски и в Полша в опит за образуване на въстание против управляващите с даването на „ помощ на бунтовниците “ от силите на полската войска, както и по военни дейности с Полша против блокадата на Калининградска област.

Приднестровски фронт

Мащабни многонационални учения " Сейбър Гардиън ” 23 " с присъединяване на 10 000 военни от 13 страни ще стартират в Румъния на 29 май, оповестиха от пресслужбата на Министерството на защитата на страната.

„ Участват към 10 000 бойци, от които повече от 5 000 румънски бойци, с над 1700 механически средства от нашата страна и 13 съюзнически и партньорски страни “, оповестява уеб сайтът на Министерството на защитата.

В тях ще вземат участие военни от Албания, България, Франция, Гърция, Италия, Северна Македония, Черна гора, Полша, Португалия, Молдова, Съединени американски щати и Холандия.

И всичко това ще става под контрола и с присъединяване на американската 101-ва въздушнодесантна дивизия „ Крещящите орли “, която е дислоцирана в Румъния от октомври 2022 година

Развиват се провокации, като предлог за нахлуването в Приднестровието, несъмнено.

Полският фронт

От 2 до 26 май в Полша се организираха учения “Анаконда 23 ” с присъединяване на полските въоръжени сили и редица съдружници от НАТО. Общо 13 000 души вземат участие, в това число 10 000 полски бойци.

Оперативното командване на полските въоръжени сили разгласява апел към жителите, в който ги приканва да не споделят фотоси, видеозаписи или каквито и да било данни за придвижванията на военни елементи и техника, които се правят в цялата страна.

Официалната цел на учението е " да се изпитат качествата на армията и командните системи, съвместимостта сред съдружниците и актуалните процедури, в съдействие с цивилен институции ".

По принцип те могат да се поясняват единствено като процедура на дейности против въоръжените сили на Руската федерация.

Интересен е и регионът за учения: учения край Балтийско море на полигони в покрайнините на градовете Дравско-Поморское, Устка, Оржиш, Нова Демба. Всички като се изключи последния се намират в северната част на страната, един е единствено на 60 км от Калининградска област на Русия.

Освен това времето на тези учения съответствува с друго широкомащабно военно обучение “Аврора 23 ” в Швеция, която към момента не е член на НАТО. Сред 23 000 военнослужещи има бойци от въоръжените сили на Швеция и 14 други страни, като максимален брой задгранични войски са ситуирани във Финландия, а Съединени американски щати разположиха 700 морски пехотинци от Норвегия за присъединяване в тези учения. Учението “Аврора 23 ” се организира от 17 април до 11 май и се смята за най-голямото разполагане на войски през последните 25 години.

Идеята на тези учения не е по-различна: „ отбрана против съветска експанзия “, защото силите са съсредоточени в южната част на Швеция, по крайбрежието на Балтийско море и Готланд. Програмата включва дейни маневри на Военноморски сили, Военновъздушни сили, развръщане на войските и териториалната защита.

Така на посочените учения бяха отработени бойни дейности на двата бряга на Балтийско море, както и в неговата акватория и над него.

Причината за отварянето на антиполския фронт може да бъде както силовите им дейности за обсада на Калининградска област, по този начин и възможното директно присъединяване на Полша в опит за образуване на въстание в Беларус.

Бившият заместник-министър на националната защита на републиката Валдемар Скшипчак съобщи на 24 май, че „ Полша се готви за военна интервенция, чиято цел е да поддържа държавен прелом в Беларус “.

„ Ние се готвим за въстание в Беларус, тъй като то ще се случи. Трябва да сме подготвени да подкрепим войските, които ще проведат интервенцията против Лукашенко “, сподели Валдемар Скшипчак в ефира на телевизионния канал “Полсат ”.

През февруари 2022 година беше образуван полкът на името на Кастус Калиновски, в който се причислиха беларуси, подготвени да се бият за Украйна. На 25 март този полк публично стана част от ВСУ.

На 24 май стана известно, че логистичната работа на полската войска стартира ускорено създаване на две огромни оперативни бази за доставяне покрай границата с Беларус (близо до градовете Колно и Граево). От базите до границата с Беларус има 70 и 110 км. И двете бази би трябвало да бъдат подготвени до 15 юни.

Според военни специалисти, става дума за построяването на склад за муниции за 16-та механизирана дивизия. Според някои отчети тази дивизия е въоръжена с танкове ПТ-91 “Твърди ” и T-72M1З, бойни машини на пехотата БВП-1 и доста артилерия. 11-ти артилерийски полк, който е част от дивизията, е въоръжен с ВР-40 “Лангуста ” и оперативна група от самоходни оръдия “Краб ”.

Всички съществени бази с муниции са ситуирани в централната част на Полша. Там боеприпасите по стандартите на НАТО се съхраняват в контейнери. Според някои известия прехвърлянето на тези контейнери към градовете Колно и Граево към този момент е почнало.

НАТО: въздушна поддръжка за настъплението на ВСУ

“Еър Дефендър 2023 ” е най-голямото разполагане на военновъздушни сили в историята на НАТО. От 12 юни до 23 юни 2023 година под управлението на Луфтвафе ще се организира образование по водене на бойни дейности в европейското въздушно пространство. Летището “Лехфелд ” ще стане едно от главните уреди дружно с “Хон/Шлезвик ” и “Вунсторф ”. Американски и гръцки изтребители ще бъдат основани в “Лехфелд ” по време на интервала на учението в сходство с настоящото равнище на обмисляне. Разполагането на спомагателни самолети (с прекъсвания) е допустимо когато и да е на учението. Тези самолети се чака да дойдат от 6 юни 2023 година

Германия извършва ролята си на център на груповата защита в Европа по време на тези учения. Очаква се в ученията да вземат участие до 10 000 военнослужещи. Сред участващите 210 самолета ще има 23 разнообразни вида самолети. 100 от тези самолети идват от 35 американски щата. Те са част от Националната въздушна армия на Съединени американски щати.

***

Всичко се подреди в точния момент. Не е инцидентно.

Враговете на Русия си слагат обща задача да й нанесат оптимални вреди и да я настанят на „ масата за договаряния ” с подписването на пораженчески за Русия документи.

Но даже това не е крайната цел за враговете.

Основното нещо е да се смени политическото управление и да стартира разчленяването на Русия съгласно проекта „ Деколонизация на Русия “, утвърден от Държавния департамент на Съединени американски щати през юни 2022 година

За следващ път в историята стои въпросът за самото битие на Русия.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР