На 26 юни Мото-Пфое откри първият у нас изцяло нов

...
На 26 юни Мото-Пфое откри първият у нас изцяло нов
Коментари Харесай

Управляващият директор на Европейските вносители на Jaguar Land Rover Марко Сантучи: Има голям интерес към първите ни изцяло електрически автомобили

На 26 юни Мото-Пфое откри първият у нас напълно нов авто комплекс на първокласните марки Jaguar и Land Rover. Модерен, функционален и първокласен, това съставлява извънредният център за подвижност, построен напълно по стандартите на английските производители. Специално за церемонията дойдоха изпълнителният шеф на импортьорската конструкция в европейския район на Jaguar Land Rover – Марко Сантучи, основният изпълнителен шеф на Sumitomo Corporation в Европа Такаши Ямана, шеф продажба на коли и маркетинг в Дивизия 1 на Sumitomo Corporation в Япония – Хироши Кубо, генералният управител бизнес поделение транспортни и строителни системи Sumitomo Corporation в Европа – Томохиро Йонеяма и техническият шеф в европейския район на Jaguar Land Rover Яцек Горски. В формалната конференция на събитието присъединяване взе и кметът на регион Кремиковци – господин Ивайло Панев.

Новото дилърство на Jaguar Land Rover се намира на основния транспортен възел в непосредствена непосредственост до „ детелината” на „ Ботевградско шосе”, където Северната скоростна дъга се влива в „ Околовръстен път” в посока ж. к. „ Младост”. Това е и най-високотехнологичният и съвременен план, реализиран до момента за двете премиум автомобилни марки в България, в същото време е и най-красивият, функционален и първокласен измежду всички комплекси, които компанията Мото-Пфое е изграждала в миналото. Репортер на БЛИЦ беседва с ръководещия шеф на Европейските вносители на Jaguar Land Rover Марко Сантучи за интереса към електрическите коли, по-специално от българския пазар, както и за правилните решения по пътя към огромния триумф.

- Как наподобява през вашия взор сходна в действителност огромна инвестиция на българския пазар?
- В моите очи този план съставлява преди всичко сериозен ангажимент на Jaguar Land Rover и Мото-Пфое, чиято съществена цел преди всичко е да служи на клиентите, и на второ – на обществото. Този архитектурен дизайн е олицетворение на полезностите на актуалната технология, които са част от цялата активност на Jaguar Land Rover. Всеки един обособен детайл от тази среда е планиран от дизайнерите проектанти, които разработван и колите Jaguar Land Rover. Тяхната цел бе да показват и предадат тези полезности и качества, които клиентите намират в средата тук и на колите, които те ще карат.



- Този к омплекс е построен напълно по стандартите и високите условия на Ja guar , което, допускам, е предстояща и приятна изненада за вас?
- Приятна е, само че напълно не е изненада, тъй като Jaguar Land Rover има условие безусловно 100%-ово сходство с условията и стандартите на марката. Дори кафе машината би трябвало да бъде според тези стандарти. Причината за това е, че Jaguar Land Rover чака клиентът да е същите прекарвания, каквито ще има със и във автомобила на друго място по света в границите на този бранд. Навсякъде по света, във всеки един шоурум на Jaguar Land Rover ще има безусловно идентична конюнктура. Единствената разлика от шоурум до шоурум ще бъде персоналният колорит и щрих, за който способстват съответните екипи на другите места. Начинът, по който чиновниците на Jaguar Land Rover и Moto-Pfohe ще работят, с цел да реализиран високо задоволство в своите клиенти, зависи директно и от стандартите, които марката ще вкара при избора на екипите. Високите технологии в шоурума само способстват за даването на високо качество към клиента от страна на чиновниците.

- Беше направена премиера на първите напълно електрически модели на Ja guar . Какви са вашите упования от българския пазар за тези коли?
- Очакванията ми съответно за българския пазар към момента не бих споделил, че са извънредно високи по няколко аргументи. За да бъде добре развъртян и избухлив пазара за електрически коли се изискват няколко съставния елемент, един от тях е обвързван с инфраструктурата, вторият са тласъците, които дава държавното управление за закупуване на електрически коли и третият наложителен съставен елемент, който се задвижва непосредствено от първите два, това е настройката в потребителите.


В България към момента не се следи детонация в това отношение,

само че в бъдеще, откакто инфраструктурата и тласъците се засилят, може би чакаме нараснал интерес измежду клиентите. Ние сме подготвени за този интерес!
- Да създадете условия за запаметяващо се прекарване, което да остане в клиента, за вас е водещ принцип. Означава ли това, че ще заложите точно на него в устрема си да създадете и настройка към електрическите коли на българския пазар?
- Абсолютно да, доста вярно разбрахте. Наистина, с изключение на, че сме подготвени да помогнем на клиентите си да се възползват от пазара на електрически коли, имаме за задача да помогнем и на приемствеността да просъществува. Защото даже когато техническите условия са налице, в случай че дадем опция на всеки клиент да изживее шофирането на електромобил, сигурно ще се убеди самичък в неговите безспорни преимущества. На процедура вие не се отказвате от нищо, в случай че изберете този вид автомобил, като се изключи шума, който идва от моторите с вътрешно горене.

При електрическият автомобил безусловно всичко е в по-големи мащаби –

и удоволствието от шофирането, и неналичието на какъвто и да е било звук. Ние вършим всичко допустимо да създадем подобен вид прекарване за клиентите си, което е и част от тактиката ни – по тази причина предоставяме избран брой електрически коли, с цел да дадем опция на хората да опитат. Щом един път се качи зад кормилото на електромобил, човек в никакъв случай повече няма да си намерения за различен вид.
- Да, интереса на българския пазар към момента не е задоволително висок, а какви са настроенията в европейски мащаб?
- Интересът варира от страна до страна. Един от огромните пазари в Европа, който демонстрира голям интерес към електрическите коли е Нидерландия. Днес, жестоко казано, там са продадени подобен брой електрически коли, каквито са заделените ни за произвеждане за цялата последваща година. Разбира се, ние сега заделяме за даване и доставка на нашите дистрибутори по-голям брой модели, в сравнение с в началото бяхме запланували. Причината в Нидерландия да е такава обстановката, са налозите и измененията в данъчното облагане, както и тласъците, които се оферират от страна на държавното управление. Опитът на нидерландските жители в шофирането на електрически коли е доста по-голям, в сравнение с е в някои от по-големите страни в континентална Европа. Другият пазар, който също се развива извънредно сполучливо като капацитет, това е Норвегия, където от 30 до 35% от всички нови продадени коли, е заделен за електрически коли.


В момента имаме 2000 норвежки клиенти,

които са си закупили електромобил, преди още въобще да са го видели. Като цяло в Европа има огромен капацитет – подобен срещаме и в Италия. Неотдавна енергиен снабдител на държавното управление там разгласи, че ще задели голяма капиталова сума за развиването на нужната инфраструктура.

- Щом има клиенти, които са закупили електрическия автомобил, преди даже да са го видели, това значи, че степента на доверие е в действителност висока. А това дава една друга настройка за равнището на професионализъм. Какъв щрих в нея се явява отношението ви към конкуренцията на пазара?
- Аз мощно почитам конкуренцията, било то на BMW, Mercedes или Audi, тъй като през последните години всеки един от тях може да се похвали с достижения, с новости, които са въвели на пазара. Но колкото и мощно да почитам конкуренцията, бих показал, че ние също имаме своите мощни позиции, които се свеждат най-много до дългогодишното ни завещание в автомобилния отрасъл. Можем

да се похвалим със стотици години сполучлива история –

в основаването на красиви коли с доста висок пърформанс (представяне, б.а.) на пътя. Това не би могъл нито един от съперниците да ни отнеме, както и ние не се стараем да сторим същото с тях. В това отношение всички имат защо да бъдат уважавани. Но в случай че въпреки всичко бях на мястото на представителите на управителния ръб на тези компании, бих сложил въпроса по какъв начин по този начин Jaguar съумя да ни победи и да ни поведе, като сътвори първият напълно електромобил?


- В подобен случай можем да обобщим, че новите технологии са определящия фактор в развиването на автомобилния отрасъл в актуален аспект?
- Абсолютно. Успели сте да разгледате трендовете в последно време – от самостоятелните коли, до шерването на коли през електрическите модели. Всички те са придвижвани от новите технологии, по тази причина и са мощно модерни и профилирани. Това е фактор, с който всеки един производител ще би трябвало да се съобрази оттук насетне по пътя на триумфа.

- Какво може да обобщите като свое персонално кариерно ноу-хау?
- Всъщност аз мога да споделя доста неща за моето персонално ноу-хау от позиция на автомобилната промишленост. Прекарал съм целия си живот в нея – започнах за Ford Италия, след което се реалокирах и във Ford Европа, а по-късно работих и за Toyota Европа. Това са противоположни страни на промишлеността – от една страна е метода на Съединени американски щати, който е от горната страна надолу и от друга – метода на Япония – изпод нагоре. Това са доста разнообразни един от различен подходи, които обаче могат да бъдат по едно и също време сполучливи. За Япония е особено построяването на консенсус, а за Съединени американски щати – мощният индивидуализъм. Аз видях по какъв начин могат да бъдат сработени тези два безусловно разнообразни метода и в същото време съчетанието им да бъде сполучливо. Много съумях да науча и постоянно сломявам нещата по друг метод, с цел да реализира най-хубавия краен резултат. Що се отнася до Jaguar Land Rover – в началото започнах да работя за италианския клон, след което е и за този в Европа. Бих споделил, че в хода на времето другите притежатели оставяха своята диря върху идентичността на Jaguar Land Rover, само че нито един не съумя да сътвори просвета на лични полезности на марката. И в този момент при новото ръководство на индийската компания Jaguar Land Rover най-сетне има своите лични идентични полезности, в които преди всичко са доверие и партньорство.

- Помните ли по кое време и кое отключи интереса ви към автомобилната промишленост въобще?
- В интерес на истината този мой интерес идва от работата на татко ми, който беше водач на изтребител, на боен аероплан. Колкото и да желаех да бъда като него водач на изтребител, си дадох сметка, че аз постоянно ще бъда наследник на татко си. Затова си помислих кое е най-близкото до самолетите. И това бяха колите. Започнах да се състезавам – в началото на по-къси, а след това и на по-дълги разстояние, да тествам скоростта и разбрах, че в действителност това е моето предопределение.

- По пътя на това кариерно израстване откроихте ли наложителните личностни качества, които подсигуряват триумфа?
- Интересен въпрос несъмнено. Баща ми ме е научил, че е значимо да демонстрирам разсъдък, честност, почтеност и почит към всички останали, и през днешния ден аз считам, че това са качествата, които хората би трябвало да демонстрират във всички обстановки. Разбира се, с изключение на тях има и други полезности, които персонално аз откроявам в себе си като доста значими, и това са фамилните полезности. Дали обаче те биха били сполучливи в един отрасъл, а не биха били в различен, това към този момент е въпрос на персонално чувство, аз не мога да кажа сигурно. Но считам, че за мен това е правилния път и метода, по който работя.

Интервю на Анелия ПОПОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР