На 26-ти август отбелязваме Световен ден на кучето. Този празник

...
На 26-ти август отбелязваме Световен ден на кучето. Този празник
Коментари Харесай

Днес е Световният ден на кучето

На 26-ти август означаваме Световен ден на кучето. Този празник води началото си от Съединени американски щати, където за пръв път се празнува преди десетина години.

По случай Деня на кучето в доста страни се провеждат разнообразни начинания за дребни и огромни, чиято цел е да насърчат хората да бъдат грижовни освен към личните си кучета, само че и към останалите, които срещат в парк или на път за работа.

Кучета са доста умни и чувствителни животни, които имат потребност от всекидневни грижи и внимание. Те не се нуждаят само от храна, а от обич и милувки. Едва ли има някой, който да не е чувал, че кучето е най-хубавият другар на индивида. Това е по този начин по редица аргументи.

Кучето се трансформира в неизменим сателит на индивида още от дълбоката античност. През всички тези години кучетата се потвърждават като телоохранители, пазители на дома и фамилното имущество. Работни кучета са употребявани за изтегляне на шейни и за завръщане на стада с кози, овце и различен добитък.

Четириногите оказват помощ на незрящи хора, намират изгубили се туристи в планината и търсят опиати в тайници. Те се демонстрират и като дясната ръка на ловците.

Множеството проучвания са посочили, че кучетата са отличини терапевти и тяхното наличие е способно да извади хора от положение на доста тежка меланхолия.

Те са интелигентни и възприемчиви същества, които бързо се привързват към стопанина си, и са подготвени да го следват на всички места. Едно куче остава правилно на своя собственик за цялостен живот.

Любовта и предаността на кучетата не знае граници и доказателство за това е казусът с именитото куче Хачико от породата акита ину, което продължава да чака своя притежател на гара Шибуя в Япония в продължение на девет години след неговата гибел. В памет на Хачико е повдигнат монумент, символизиращ обич и честност.

Ако и вие желаете да отбележите Световния ден на кучето, зарадвайте своя четириног с обичаното му лакомство или го изведете на разходка измежду природата. Ако нямате свое куче, постоянно можете да нахраните някое самотно и гладно мъниче, което ще срещнете на улицата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР