На 26 март 2022 г. /събота/ от 11:00 часа в

...
На 26 март 2022 г. /събота/ от 11:00 часа в
Коментари Харесай

Ученичка от Варна се класира за национален кръг в състезание по правопис на английски език

На 26 март 2022 година /събота/ от 11:00 часа в Благоевград, Сливен, Ловеч, Пловдив, Разград и София (2), а на 24 март и във Варна, се организираха районните кръгове от Дванадесетото национално съревнование по правопис на британски език Spelling Bee. Във Варна премериха сили в спелуването възпитаници от Обзор, КК " Камчия “, Генерал Тошево, Варна, Добрич и Шумен.

Състезанието във Варна се организира в зала на НУ " Васил Левски “, кв. Аспарухово

Над 3000 възпитаници от 209 учебни заведения в цялата страна се включиха в учебните кръгове на надпреварата. Класиралите се на първо и второ място показаха учебните заведения си на районните надпревари и ще се борят за правото да бъдат измежду най-хубавите 24 възпитаници, които ще излъчат националния Spelling Bee първенец на 16 април в София.

Учениците, които се класират за националния край от надпреварата във Варна са:

Антония Боянова Стоянова, 5 кл., СУ " Йоан Екзарх Български ", Шумен

Мария Пламен Златева, 6 кл., ОУ " Панайот Волов ", Варна

Яница Георгиева Илиева, 5 кл., СУ " Никола Вапцаров ", Генерал Тошево

Spelling Bee е обичайно американско съревнование, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят писмен знак по писмен знак разнообразни думи на британски език. Целта на надпреварата е да увеличи интереса на учениците към проучването на британски език и да усъвършенства знанията им посредством занимателни и интерактивни действия.

Състезанието се провежда от Фондация “Корпус за обучение и развиване -КОРПлюС ". То се реализира в партньорство с Фондация " Америка за България " и с поддръжката на Посолството на Съединени американски щати в България и на Министерството на образованието и науката. Медиен сътрудник на надпреварата е Българска национална телевизия.

Тази година участниците се включиха в акция под наслов Search BEEyond the obvious. Тя беше ориентирана към развиване на сериозното мислене на учениците, търсене и разбор на информация, основаване на положително и качествено цифрово наличие, и етично и безвредно другарство в онлайн среда. Кампанията се провежда в партньорство с Коалиция за медийна просветеност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР