На 26 април догодина ДПС ще избере отново председател на

...
На 26 април догодина ДПС ще избере отново председател на
Коментари Харесай

На 26 април догодина ДПС ще избере председател на партията

На 26 април следващата година Движение за права и свободи ще избере още веднъж ръководител на партията. Срокът за оферти за водач е 19 април, като дотогава могат да се предложат и възможни промени в устава и програмата на партията. Днес Централният съвет на групировката утвърди датата за отчетно-изборната конференция следващата година. В отговор на въпрос, водачът Мустафа Карадайъ разяснява, че е обикновено да има конкуренция за поста и всички в партията имат правото да вършат номинации или да се кандидатират.

Датата на конференцията съответствува с навършването на 30 години от правосъдната регистрация на партията. Според признатите през днешния ден критерии, на всеки 500 получени гласа на парламентарните избори през 2017 година ще има по един пратеник в конференцията.

На днешното си съвещание Централният съвет направи и доклад за миналите локални избори, като още веднъж е препотвърдена оценката за доста положително показване и увеличение на представителите в локалната власт. Карадайъ означи, че сравнявайки и резултатите с предходните избори - за Народно заседание и за Европейски парламент, партията резервира поддръжката си в безспорни гласове (около 310 хиляди гласа за общински съветници) и е единствената партия, която може да се похвали с такива резултати.

Централният съвет препотвърди и оценката за оттегляне от демокрацията поради провеждането на локалните избори в разнообразни общини.

С призната през днешния ден декларация разширеното управление на Движение за права и свободи приканва всички партии да се преборят " с арогантността и цинизма на ръководството. Да се оправят с омразата и експанзията, с разделянето и опълчването, с цел да подсигуряват демократичното евроатлантическо развиване на страната ". Карадайъ посочи, че става дума за дейностите на законодателната и най-много изпълнителната власт на централно и локално равнище.

В друга своя декларация Централният съвет още веднъж загатва за потребността от приемане на така наречен Истанбулска спогодба, като приканва за надпартиен консенсус за нулева приемливост към насилието над дами и деца, а също и против манипулативните, превратни тълкувания на едни или други интернационалните актове по тези въпроси.

В отговор на въпрос за визитата на премиера Бойко Борисов в Съединени американски щати, Карадайъ разяснява: " Мисля, че хората, които бяха на посещаване в Съединени американски щати и самите фрагменти демонстрираха наличието на това посещаване. Преди самото посещаване имаше ред отрицания, които бяха в основата на самото посещаване, тъй че несъмнено мненията и анализите занапред предстоят. Да забележим и резултатите. Засега сътрудници, аз съм осведомен единствено с информация от медиите,нека да се срещнем с предмета и резултатите от това посещаване. Да забележим какво следва на страната, по-късно да си създадем нашите разбори, да си вземем нашите решения за нашето държание ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР