На 25-ти май ВК Бургос Волей“ – гр. Бургас взе

...
На 25-ти май ВК Бургос Волей“ – гр. Бургас взе
Коментари Харесай

12-годишните от ВК „Бургос Волей“ се класираха на национални финали!

На 25-ти май ВК „ Бургос Волей “ – гр. Бургас взе присъединяване в шампионат от Държавния състезателен календар към Българска федерация по волейбол за момчета до 12-годишна възраст и се класира за националните финали, където осем тима ще спорят за първото място в тази възрастова група.

Това беше първи формален шампионат за най-младия волейболен клуб в Бургас.

След победа с 2:0 гейма в решаващия мач против „ Странджа “ – Средец, тимът се класира за финалната осмица на Държавното състезание по волейбол, което ще се организира през юни. Това е първи сериозен триумф след регистрирането на клуба и приемането му като член на БФВ. Тази победа бе реализирана макар забелязващата се възрастова разлика в неговите представители в съпоставяне със противниците – третокласници и четвъртокласници, изправящи се против петокласници.

Идната събота тимът на „ Бургос Волей “ – девойки до 12-годишна възраст – ще вземе присъединяване в шампионат от Държавния състезателен календар в град Любимец, където състезателките ще се изправят против по-опитните тимове на Любимец, „ Раковски “ – Димитровград и „ Странджа “ –Средец.

„ Надяваме се, че насладата и вярата, които класирането на Държавно състезание донесе на децата, родителите и жителите, ще дадат подтик в тяхното развиване като спортисти, само че и че ще допринесат за тяхното личностно образуване. “ – показа треньорският екип.

„ Бургос Волей “ е клуб, основан на 20-ти октомври 2020 година от група другари, някогашни професионални волейболисти, с идеята да даде своя принос за приобщаването на децата към спорта. Всички те имат разнообразни специалности и отделят от персоналното си време безусловно безплатно за спорта. В началото клубът се финансира с напълно персонални средства от 10-имата членовете на сдружението. След това се появяват няколко локални компании, които поддържат идеята на основателите.

В момента клубът се радва на висока посещаемост, залагайки на концепцията одобряването на едно волейболно потомство да стартира с образование на най-младите представители. В бъдещите проекти на основателите е заложено в границите на няколко години да се основат тимове във всички възрастови групи, базирайки се на няколко основни аспекта – децата да са от Бургас и региона, школата да работи по най-високите стандарти на международния волейбол за подрастващи, изграждащият се тим да е кадърен да се конкурира с най-развитите детско-юношески школи в страната и чужбина.

Главен треньор на тима е Георги Бирбочуков, сегашен учител по волейбол в НСА „ Васил Левски “ и помощник-треньор на подрастващите в Младежкия народен тим на България.

Тренировките се организират понеделник, сряда и петък в ОУ „ Любен Каравелов “ и СУ „ Епископ Константин Преславски “. Треньори на групите са: Христо Велков, Костадин Бирбочуков, Станимир Коларов, Иван Атанасов и Никола Ковачевски. Повече информация може да потърсите на фейсбук страница на тима –.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР