На 25 октомври 2017 г., в София, на тържествена церемония

...
На 25 октомври 2017 г., в София, на тържествена церемония
Коментари Харесай

Регионалният център на „Росатом“ за страните от Централна Европа и УНСС подписаха Меморандум за разбирателство

На 25 октомври 2017 година, в София, на тържествена гала в наличието на Ректорския съвет на Университета за национално и международно стопанство (УНСС) и на публични посетители бе подписан Меморандум за съдействие сред най-големия български университет и Регионалният център на „ Росатом “ за страните от Централна Европа (Rosatom Central Europe s.r.o). Документът, който слага основата за съдействие, бе подписан от ректора на висшето учебно заведение проф. д.ик.н. Стати Статев и шефът на „ Росатом Централна Европа “ Вадим Титов.

Меморандумът планува опцията за реализация на стратегии за продан на студенти с съветски механически вузове, на просветителни стратегии, които включват и лекции на водещи съветски експерти, превод и основаване на образователни материали, а също по този начин и развиването на съответни сфери на съдействие и разнообразни планове. За тази цел ще бъде основана и работна група за регулярно взаимоотношение сред двете организации. Университетът и Регионалният център на „ Росатом “ за страните от Централна Европа възнамеряват провеждането на редица срещи на свои представители и специалисти и разискване на сферите на взаимната си активност.

" За мен е изключително огромна чест да положа основата на бъдещо съдействие сред «Росатом» и Университета за национално и международно стопанство», означи Вадим Титов. Подписаният меморандум разрешава да се обединят практическия и новаторския опит на корпорацията с научния капацитет на университета. Ние се надяваме, че това е единствено първата крачка при започване на едно дълготрайно съдействие. Уверен съм, че резултатите от взаимните ни начинания ще оказват помощ за развиването на науката и образованието, и ще бъдат от изгода за обществото ", добави Титов.

«УНСС е водач в българското и европейското просветително и изследователско пространство, който близо един век образова държавния, политическия и бизнес хайлайф на страната.», означи проф. Статев. «За нас съдействието с потвърдени в своята област компании е изключително скъпо, тъй като по този начин свързваме образователната активност с действителния живот, което обогатява и надгражда знанията и уменията на нашите студенти. Университетът разполага с водещи учени, потвърдени престижи в своите области, и опцията да разтеглим научните контакти с водещи съветски учени е една от безспорните изгоди на това съдействие, чието начало слагаме днес», акцентира ректорът.

Руската държавна нуклеарна корпорация „ Росатом “ сплотява над 350 предприятия и научни организации, включително и всички цивилен компании от атомния бранш в Русия, научноизследователски организации и единствения в света флот от атомни ледоразбивачи. Чуждестранният поръчков потфейл на „ Росатом “ в края на 2016 година възлиза на 133 милиарда $.

УНСС е най-голямото, най-авторитетното и най-старото висше икономическо учебно заведение в България и Югоизточна Европа, с 97-годишна история. Университетът образова 22 хиляди студенти в 47 бакалавърски и 108 магистърски специалности и в 37 докторантски стратегии и организира проучвания в региона на стопанската система, ръководството и администрацията, правото и политиката.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР