На 25.03.2021 г. се проведе редовно годишно Общо събрание на

...
На 25.03.2021 г. се проведе редовно годишно Общо събрание на
Коментари Харесай

Интернешънъл Асет Банк приключи пандемичната 2020 г. с печалба от 13.5 млн. лева.

На 25.03.2021 година се организира постоянно годишно Общо заседание на акционерите на Интернешънъл Асет Банк АД, на което се одобри годишният отчет за активността на Банката за 2020 година и се утвърди одитираният годишен финансов доклад. Интернешънъл Асет Банк завърши 2020 година сполучливо с позитивен финансов резултат в размер на 15 074 хиляди лв. и облага след налози в размер на 13 505 хиляди лв..

И през 2020 година Банката регистрира нарастване на ръководените общи балансови активи с 15,08% по отношение на 2019-та, които доближиха 1 780 961 хиляди лв.. Този растеж на активите удостоверява доверието в кредитната институция и укрепва пазарните позиции на Банката на пазара на финансови артикули и услуги в България. Интернешънъл Асет Банк, следвайки тактиката си за развиване в посока непоклатимост и напредък, продължава да притегля нови клиенти, да усъвършенства своята продуктова гама и процесите си и да затвърждава пазарните си позиции.

Общото заседание на акционерите на Интернешънъл Асет Банк утвърди понижаване състава на Надзорния съвет на Банката от седем души на шест, като след персонална молба освободи господин Иван Драгневски, който се отдръпна от управлението му след дългогодишната си работа в институцията. Г-н Драгневски изпълняваше функционалността на ръководител на Надзорния съвет на Банката от 2003 година, като с професионалния си опит и работа в него способства за положителните ѝ резултати и сполучливото позициониране на пазара на банкови артикули и услуги в България.

Г-н Драгневски има магистърска степен по стопанска система и има дълготраен опит в банковото дело и финансово-икономическата сфера. Преди да се причисли към екипа на Банката, господин Драгневски е заемал разнообразни рък

оводни постове, измежду които Председател на Българската външнотърговска банка (от 2007 година УниКредит Булбанк), шеф на Българската национална банка, пълномощен министър и търговски представител на България в Торонто, Канада.

Ръководството и Общото заседание на акционерите на Интернешънъл Асет Банк изричат своята признателност към господин Драгневски за дългогодишната му сполучлива работа в Банката, като за този интервал тя реализира доста положителни резултати и се нарежда на пазара като сигурна и постоянна финансова институция.

Г-н Алексей Цветанов, който зае позицията на ръководител на Надзорния съвет на Интернешънъл Асет Банк, е член на Надзорния съвет от 2020 година, а преди този момент - основен изпълнителен шеф на Банката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР