На 24 май (вторник), навръх деня на светите братя Кирил

...
На 24 май (вторник), навръх деня на светите братя Кирил
Коментари Харесай

Празнична филмова програма за 24 май по БНТ 2

На 24 май (вторник), точно на деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, Българска национална телевизия 2 ще излъчи празнична кино стратегия с българско кино за дребни и огромни и концерт на Росица Кирилова.

Начало на празничния ден се слага в 08:00 ч. с една история за безграничната фикция на едно момиче в детския игрален филм „ История с куче без куче “. В основната роля феновете ще видят Яница Стаматова, която се превъплащава в дванадесетгодишната Соня. Режисьор на лентата е Магда Каменова, оператор Димитър Николов, по сюжет на Олга Кръстева.

Програмата на Българска национална телевизия 1 на 24 май продължава в 12:30 ч. незабравимия детски филм „ Горе на черешата “ . По сюжет на Рада Москова и режисьор Мариана Евстатиева-Биолчева. Тези велики имена са дали своя огромен принос в региона на българското детско кино. Сюжетната линия на кино лентата ще опише за група градски деца, които прекарват лятната си вакация сред строящи се нови блокове и остарели къщи с разградени дворове. В своите безгрижни игри те ще открият разликите в света на възрастните.

В 13:45 ч. ще се излъчи концерта във връзка 35 година на сцена „ Живей за Мига – Роси Кирилова “. Един от прочувствените гърмежи в юбилейния театър е завръщането на именитите Братя Аргирови. Най-известните български близнаци вземат решение още веднъж да се съберат на сцената след пауза от 20 години и алегорично вършат това за празника на Роси Кирилова. Освен, че ще я поздравят със свое осъществяване, те още веднъж ще запеят с нея в трио. Определяна като „ певицата с най-вече шлагери “, Роси приготвя настоящи по мелодичност версии на песните, с които остава трайно в сърцата на меломаните. Тя ще извърши песните „ Боса по асфалта “, „ Учителко, целувам ти ръка “, „ Най-добрата дума “ и „ Живей за мига “. Певицата ще се върне и към първите две песни, които записва при започване на кариерата си и те й донасят мигновена известност – „ За теб пребивавам “ и „ Тишина “. Очаква се в програмата да има и самостоятелен блок с песни за деца, с които са израснали няколко генерации малчугани, а край нея на сцената ще са детска вокална група „ Мики Маус “ и балет „ Веда Джуниър “.

В 16:30 ч. феновете на публичната телевизия ще гледат последния епизод на 6-серийната историческа драма „ Константин Философ “. Епизодът е под заглавието „ Повикът на кръвта “.

Празничната стратегия ще приключи с българската драма „ Светът е огромен и избавление дебне отвред “. Филмът споделя историята на едно момче с амнезия, което би трябвало да открие себе си в дълго странствуване към дома и предишното с игра на табла. Режисьор и сценарист е Стефан Командарев, а в основните функции са Мики Манойлович, Карло Любек, Христо Мутафчиев, Анна Пападопулу, Васил Василев-Зуека, Людмила Чешмеджиева и други.

Гледайте празнична кино стратегия за 24 май по Българска национална телевизия 2
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР