На 24 и 25 ноември в Женева се проведе официална

...
На 24 и 25 ноември в Женева се проведе официална
Коментари Харесай

Китай е обезпокоен от мерките на САЩ за субсидиране на индустрии и управление на износа

На 24 и 25 ноември в Женева се организира публична среща на Съвета за търговия с артикули на Световната комерсиална организация (СТО), на която китайският представител разкритикува дискриминационните дотации в признатия от Съединени американски щати наскоро Закон за понижаване на инфлацията.

Той уточни, че законът разрешава да бъдат предоставени 369 милиарда $ дотации в поддръжка на секторите за произвеждане на електрически автомобили, рудодобива, чиста сила, машинно оборудвание за енергетика, като 9 от данъчните облекчения са при изискване за произвеждане и продажба на територията на Съединени американски щати или в Северна Америка.

Китайският представител посочи, че дискриминационните постановки в закона евентуално нарушават правилото на СТО за предоставяне на статут на облагодетелствана нация и към този момент оказват отрицателно влияние върху световната търговия и вложения в съответни браншове. 

„ Китай приканва Съединени американски щати да следват правилата на СТО и анулират дискриминационните положения в закона, да осъществят действително поетите задължения, свързани с комерсиалната политика и справяне с климатичните промени по време на срещата на върха на Г-20 в Бали “, съобщи китайският представител.

Думите на китайския представител получиха поддръжка от швейцарската делегация, която съобщи, че комерсиалната политика играе значима роля в справяне с промените на климата. Швейцария показва угриженост във връзка със закон на Съединени американски щати, който се отнася дискриминационно към сходни артикули на съответни браншове в останалите страни.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР