На 24 февруари, когато се навършва 1 година от руската

...
На 24 февруари, когато се навършва 1 година от руската
Коментари Харесай

Протест против руския терор и против Радев се организира от граждани

На 24 февруари, когато се навършва 1 година от съветската инвазия в Украйна, цивилен деятели организират протестни шествия в цяла България. Във " Facebook " те оповестяват: 

" Приятели, време е още веднъж да излезем в поддръжка на свободна Украйна! Измина една година от началото на съветската инвазия. Една година гнет, стотици хиляди жертви, десетки хиляди отвлечени деца, милиони бежанци. Но и една година храброст, в която украинският народ води непоколебима борба за своята независимост и за бъдещето на Европа.

Същевременно пред България рисковете са големи. Нямаме работещ парламент и държавно управление, определено от народа. Президентът държи цялата власт, а служебните му министри надвишават неведнъж пълномощията си в опит да дефинират бъдещето на страната за десетилетия напред.

Говорейки от името на България по света, Румен Радев постепенно, само че методично ни отдалечава от фамилията на цивилизованите страни, подкрепящи Украйна, и ни изтласква назад в съветската орбита. Зад фасадата на пацифизма, мира и неутралността, Радев в действителност приканва света да изостави Украйна. Президентът Радев желае да разоръжи жертвата, само че не и агресора. Нарича Русия братска страна, само че брат ли е оня, който колонизира, който сее гибел, апетит, мраз, мрак, с цел да откри надзор? Брат ли е оня, който лакомо наднича и към нас?

Русия не е брат на Украйна, нито на България. За индиферентност няма място. Единственият вероятен и дълготраен мир е мирът, при който Русия напуща цялата заграбена от Украйна територия, в това число Крим.

На 24 февруари излизаме по улиците на България, с цел да изразим съпричастност с украинския народ в битката му за независимост. За да покажем, че България е с Украйна. България е Европа. България не е Румен Радев. Не на съветския гнет! "

В София шествието е от 19 ч. и стартира пред президентството. Във Велико Търново от 17.30 пред общината. В Пловдив е от 18 ч. пред църквата " Св.Богородица " в Стария град. В Русе стартира от 17.30 на пл. " Александър Батенберг " 3, против Регионалния исторически музей, във Варна на другия ден, 25 февруари, пред общината от 14 часа. По-късно ще бъде обявен и точния час за готвените протести в Стара Загора, Св.Влас и др. 

Организаторите са гражданските активисти Никола Груев, Данита Заричинова, Мирела Заричинова, Васко Генев, Вера Стаевска, Михаил Михов, Даниел Димитров. Автор на плаката е аниматорът Теодор Ушев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР