На 23 юли 1995 г. двама американски любители на астрономията

...
На 23 юли 1995 г. двама американски любители на астрономията
Коментари Харесай

Преди 12 години любители астрономи отправят взор към небето и откриват едно от най-наблюдаваните неща на 20 в.

На 23 юли 1995 година двама американски фенове на астрономията откриват една от най-наблюдаваните комети на 20 в. - " Хейл-Боп ".

" Хейл Боп " е 1000 пъти по-ярка от Халеевата комета по време на откриването й, показва НАСА. Тя се вижда с невъоръжено око в продължение на рекордните 18 месеца. Нейната двойна в синьо и бяло опашка е елементарно забележима даже от такива нечисти места като Чикаго.

Кометата е открита Алан Хейл и Томас Боп. Тя е прекосявала към този момент около Земята преди 4200 години, а в деня, в който е открита, е от единадесета звездна големина и се намира на разстояние 7,2 AU от нашето Слънце.

" Хейл-Боп " минава най-близко до Земята на 23 март 1997 година Наблюденията на астрономите демонстрират, че ядрото на кометата се завърта един път на всеки 12 часа.

По същото време 39 души от сектата " Райска врата " правят всеобщо самоубийство с желанието душите им да се телепортират на хипотетичен извънземен галактически транспортен съд, летящ зад кометата. Те имат вяра, че физическите им тела са " черупка ", и че по този начин към този момент са на " идващия стадий ". Орбитата на кометата е много огромна, като астрономите са пресметнали, че първото й прекосяване през Слънчевата система е било през юли 2215 година прочие Хр. Тогава тя е била покрай конфликт с Юпитер, което в случай че се е било случило, е щяло да докара до доста по-различно развиване на Слънчевата система.



Източник: " Дарик "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР